Acasă Actualitate Contestaţii la foc automat după examenul de titularizare în Timiş

Contestaţii la foc automat după examenul de titularizare în Timiş

DISTRIBUIȚI

Dascălii, nemulţumiţi de notele primite

Ploaie de contestaţii, la Timişoara, după examenul de titularizare în învăţământul preuniversitar. Sâmbătă se înregistrau deja peste 50 de contestaţii şi numărul lor, în viziunea Inspectoratului Şcolar Timiş, va ajunge la aproximativ 100. Ultima contestaţie a dascălilor nemulţumiţi de nota primită a fost înregistrată la IŞJ Timiş duminică, la ora 17. Contestaţii au fost făcute la biologie, limba şi literatura română şi franceză. O notă mai mare ţintesc şi mai multe contestaţii făcute de candidaţii ce concurau pentru posturi de educatori sau învăţători.

Candidaţi un pic mai bine pregătiţi

“Rezultatele au fost un pic mai bune decât în 2008. Procentul de promovabilitate de 81,5% ar mai putea creşte în urma rezolvării contestaţiilor. Rezultatele finale vor fi afişate marţi, la Inspectoratul Şcolar Timiş”, spune Dumitru Tomoni, inspector şcolar general în cadrul IŞJ Timiş. În timpul probelor scrise, cinci candidaţi au fost daţi afară din examen după ce au fost prinşi în timp ce încercau să copieze cu handsfree-uri sau fiţuici. 365 de candidaţi au luat note sub 5, iar şase dascăli s-au ales cu nota maximă după susţinerea examenului. Cea mai mare concurenţă pentru un post de titular, în Timiş, a fost la biologie şi educaţie fizică. Dacă cronometrele nu pot fi subiective, la biologie s-au înregistrat deja mai multe contestaţii. Nemulţumiţi de nota primită au fost şi cei ce au concurat pentru un post de profesor de limba română, limba franceză, educatori sau învăţători.

1.200 de posturi de suplinitori

Faţă de anul trecut, profesorii care-şi doreau o catedră au fost mai pregătiţi. Din cei aproximativ 2.000 de candidaţi, 81,5% au luat o notă de trecere. Anul trecut, procentul de promovabilitate a fost de doar 80%. Dascălii au concurat pe doar 206 de posturi de titular. Pe lângă acestea, Inspectoratul Şcolar Timiş a mai pus la bătaie încă 1.200 de posturi de suplinitor. După afişarea rezultatelor finale, în perioada 22-29 iulie va urma repartizarea candidaţilor. “În prima etapă, până pe 24 iulie, vor fi repartizaţi candidaţii care au prins un post titularizabil. Vor urma apoi detaşările la cerere şi suplinitorii. În acest an avem aproximativ 1.200 de posturi de suplinitori”, mai spune Dumitru Tomoni. Cea mai mică notă obţinută de un candidat din Timiş la un post de titular s-a înregistrat la fizică. Cel ce-şi dorea o catedră a obţinut doar 1,35.
 

Comentarii

comentarii