Acasă Actualitate Contestație la evaluarea anuală a directorului de la Muzeul de Artă Timișoara....

Contestație la evaluarea anuală a directorului de la Muzeul de Artă Timișoara. Victor Neumann consideră că a fost încălcată procedura

DISTRIBUIȚI

Joi, 8 aprilie, a avut loc evaluarea anuală a directorului Muzeului de Artă Timișoara, prof. dr. Victor Neumann, proces la care sunt supuși toți conducătorii instituțiilor de cultură din subordinea Consiliului Județean Timiș. Rezultatele ar fi fost comunicate public la câteva ore după eveluare, pe site-ul instituției. Până să conteste efectiv nota, una nemeritată, Neumann reclamă nerespectarea regulamentului de evaluare și cere anularea întregii proceduri.

Concret, Victor Neumann, prin avocatul său, adresează CJT o cerere de „anulare a întregii proceduri de evaluare a managementului Muzeului Național de Artă Timișoara pe anul 2020, desfășurată în data de 08.04.2021 între orele 10:00-12:00, aceasta încălcând flagrant Regulamentul de organizare și desfășurare a evaluării managerului Muzeului Național de Artă Timișoara”.

Ce prevederi s-ar fi încălcat? În documentul înaintat de director, se arată că, potrivit regulamentului, nota la evaluare poate fi făcută publică doar la 24 de ore după expirarea termenului pentru contestații, în cazul în care acestea nu există, sau după soluționarea lor, dacă totuși se depun. Neumann spune că a primit injurii în baza acestei note, una care încă nu este finală.

„În urma anunțului publicat pe site-ul oficial al CJT, la sediul Muzeului Național de Artă Timișoara subsemnatul am fost agresat verbal, cu invocarea notei de la evaluare că aș fi o rușine, de către domnul Vasile Popovici, care a venit însoțit de angajatul muzeului, domnul Petcu”, se mai arată în cererea directorului.

În cazul în care nu se va da curs primei sale cereri, Neumann nu exclude depunerea unei contestații prin care să ceară o nouă evaluare, făcută de altă comisie. Până în acest moment, reclamă acesta, ar fi trebuit să primească procesul verbal al evaluării, în care să se arate pe ce criterii s-a ajuns la nota respectivă și cu cât l-ar fi evaluat fiecare membru al comisiei.

Președintele comisiei de evaluare a fost Flaviu Iepan, consilier al președintelui CJT. Ceilalți membri au fost Mihai Crista, șeful Serviciul consultare și avizare juridică, Remus Rotaru, lector universitar la UVT, Emilian Ștefârță, managerul al Muzeului de Artă Craiova, și Sorin Bulboacă, manager al Complexului Muzeal Arad.

„Vă aducem la cunoștință faptul că acest rezultat a fost publicat la câteva ore (de la – n.r.) încheierea evaluării, anunțul fiind preluat și relatat atât în presa locală, cât și în presa centrală. De asemenea, a fost încălcat art. 11 alin (8) (din regulament – n.r.) care prevede: «Rezultatul evaluării nota finală și concluziile raportului întocmit de comisie sunt aduse la cunoștința managerului în termen de 24 de ore de la încheierea procedurii de evaluare», termen ce fost încălcat la momentul publicării articolului în spațiul public”, mai scrie în documentul trimis CJT.

În final, Neumann precizează și care ar fi cererile sale: „Prin publicarea rezultatului evaluării înainte de a fi parcursă întreaga procedură și prin preluarea rezultatului în presa locală și centrală, mi-a fost creat un prejudiciu a cărui reparare o să o solicit de la persoanele care se fac vinovate de nerespectarea legislației în vigoare, precum și a procedurilor de evaluare. Ținând seamă de cele expuse mai sus, întreaga procedură de evaluarea a subscrisului este nulă de drept”.

Comentarii

comentarii