Acasă Economic Continental angajează primii absolvenți ai Școlii Profesionale în sistem dual

Continental angajează primii absolvenți ai Școlii Profesionale în sistem dual

DISTRIBUIȚI

ceremonie Continental Scoala Profesionala 1

Furnizorul internațional de produse auto, producătorul de anvelope și partenerul industriei auto Continental a sărbătorit astăzi angajarea celor 12 absolvenți ai Școlii Profesionale în sistem dual la Timișoara.

Prima generație a Școlii Profesionale în sistem dual are calificarea de electrician și timp de 2 ani au parcurs curricula propusă de Ministerul Educației Naționale la care s-au adăugat orele de practică în cele 3 companii Continental din Timișoara. Sistemul dual este reprezentativ pentru statele germanofone, unde are o vechime de circa 200 de ani și reprezintă formare profesională în strânsă colaborare cu firmele partenere. Între școală, familie (părinte și elev) și companie se semnează un contract de practică, iar partenerul economic se obligă să efectueze practică la sediu, astfel încât elevul să fie pregătit temeinic la finalul perioadei de studiu. Prin același contract elevului i se asigură loc de muncă la absolvire, dacă respectă termenii contractuali.
,,Mă bucur foarte mult să văd acest proiect pilot finalizat la Timișoara. Asta nu înseamnă că ne oprim aici, dar demonstrează că se poate și că planul nostru poate funcționa cu succes. Este o mândrie pentru noi să fim printre inițiatorii acestui model de învățământ în România și sper ca anual numărul de clase și calitatea lor să crească’’, a declarat dr. Christian von Albrichsfeld la deschiderea ceremoniei.
“Cei doi ani au fost o experiență extraordinară. Suntem 12 tineri care am învățat multe lucruri în aceste luni și fără această Școală viața noastră ar fi complet diferită’’, a fost mesajul proaspătului angajat Alin Ciuclea.
Prezent la eveniment, consulul Republicii Federale Germania, Rolf Maruhn, a subliniat importanța colaborării firmelor germane din Timișoara: “Cluburile Economice Germane susțin acest proiect în toate orașele în care ființează. Este de datoria noastră să găsim sinergii și soluții pentru ca această formă de învățământ atât de apreciată în Germania să fie implementată cu succes și în România. Ambasada Germaniei a demonstrat susținerea proiectului prin finanțarea parțială a promovării educației în sistem dual în România.’’ În acest moment la Colegiul Tehnic Energetic “Regele Fedinand I’’ există 1 clasă de 22 de elevi – calificarea electromecanic – care funcționează după modelul de studiu de 2 ani și 2 clase, fiecare cu câte 28 de elevi – calificarea electrician și electromecanic – care au început anul acesta după modelul de 3 ani de studiu. Continental susține din 2012 în Timișoara, Carei, Brașov și Sibiu 147 de elevi înscriși la Școala Profesională.
Cu o cifră de afaceri de 33,3 miliarde de euro în 2013, Continental se numără printre cei mai importanţi furnizori pentru industria auto la nivel mondial. Cu produsele sale din domeniul sistemelor de frânare, al sistemelor şi componentelor de propulsie şi de rulare, panouri de bord, soluţii infotainment, sisteme electronice pentru autovehicule, anvelope şi produse tehnice din elastomeri, Continental îşi aduce contribuţia la siguranţa deplasărilor şi protejează clima. În plus, Continental este un partener competent în comunicarea auto interconectată. Pentru Continental lucrează în prezent peste 186.000 de angajaţi în 49 de ţări. Până la sfârşitul anului 2013, Continental a investit peste 830 de milioane de euro în activităţile din România. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și trei centre de cercetare şi dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor pentru Europa de Est, în Săcălaz. Continental avea la finalul anului 2013 peste 13.000 de angajaţi și își va mări echipa cu aproximativ 1.500 noi membri în România.

Comentarii

comentarii