Acasă Actualitate Continental Automotive a investit 10.000 de euro în 3 saloane la Spitalul...

Continental Automotive a investit 10.000 de euro în 3 saloane la Spitalul de Copii Timișoara

DISTRIBUIȚI

Trei spații din cadrul Secției de Psihiatrie și Neurologie din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara au fost renovate în acest an printr-o sponsorizare, inițiată în primul trimestru al anului, de 10.000 de euro făcută de Continental Automotive Timișoara prin Asociația „Împreună suntem mai buni” Lipova.

Spațiile beneficiază de mobilier nou și de materiale educaționale necesare terapiei pacienților Sectiei NPI (neuropsihiatrie), după ce a fost amenajata inclusiv partea electrică (prize, aplice), schimbate jaluzelele și pardoseala. Toate cele trei camere au fost dotate cu televizoare, necesare copiilor.

Spațiile reprezintă o sală de zi pentru pacienți în care profesionistii efectueaza alături de ei terapie prin joc, art terapie sau alte activitati specifice, o încăpere pentru consiliere și una de psihoterapie.

“Suntem cu toții responsabili de creșterea comunității în care trăim, în care ne desfășurăm activitatea. Continental se implică în acțiuni de responsabilitate socială prin care ne dorim să contribuim la creșterea nivelului de trai și a o dezvoltare sustenabilă a educației și a sănătății.

Suntem alături de comunitate prin proiecte care transformă în bine, pas cu pas, întreaga societate”, a spus Christian von Albrichsfeld, country head Continental România.

Peste 300 de pacienți pe an, de la copii de doar câteva luni până la tineri de 18 ani beneficiază de serviciile oferte de secția Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “Louis Țurcanu”, aflată pe strada Corbului.

Spitalul “L. Țurcanu” Mihai Gafencu, director medical, a declarat:

“Serviciile conexe şi spaţiile din dotarea Secţiilor speciale cum este cea de Neurologie şi Psihiatrie a copilului şi adolescentului , sunt esenţiale pentru o bună desfăşurare a unui act medical de calitate.

Ne bucurăm că avem parte de această sponsorizare şi mai ales pacientii noştri vor putea beneficia de condiţii mai bune de ludoterapie , de spaţii pentru consultatie şi mai ales de evaluare”.

Proiectul a fost realizat prin intermediul Asociația „Împreună suntem mai buni” Lipova.

“Ne bucurăm că am reușit să punem umărul la amenajarea acestor spații și să oferim copiilor și părinților acestora care trec prin acest loc o zonă care să le ofere încredere și speranță într-un viitor mai bun”, a spus Valentin Căldăraș, președintele Asociației.

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” Timişoara este principalul furnizor de servicii medicale cu profil pediatric din zona de vest a României.

Este singurul spital din partea de vest a tarii, care prezinta serviciile necesare pentru abordarea complexa a copiilor bolnavi: pediatrie, traumatologie, chirurgie, neonatologie prematuri, pneumoftiziologie, otorinolaringologie, oftalmologie, neuropsihiatrie(NPI), recuperare fizica si nutritionala.

Comentarii

comentarii