Acasă Economic Continental Timișoara a primit de la Ford distincția Q1

Continental Timișoara a primit de la Ford distincția Q1

DISTRIBUIȚI

teamq1prize ro

Fabrica din Timișoara a primit cea mai înaltă distincție din partea Ford ca recunoaștere a angajamentului global pe care Continental îl arată față de calitatea produselor, dar și pentru încrederea pe care Ford o are în companie, pentru precizia livrărilor, managementul materialelor, sprijinul pe partea de inginerie și costuri.

Disticția Q1 a fost primită pentru instrumentele de bord care sunt produse pentru Ford și livrate pe piața NAFTA încă din 2012. Pentru a fi eligibilă pentru acest premiu, compania Continental a trebuit să treacă multiple audituri, care s-au asigurat că se îndeplinește un număr de criterii cheie pentru industria automotive. Performanța companiei a fost evaluată în funcție de mai mulți factori: comunicarea, munca în echipă, evaluarea managementului, standardele și certificările pentru industrie ISO TS 16949 și ISO 14001. Acest premiu este cu atât mai important cu cât proiectul Ford CD4 reprezintă prima colaborare dintre fabrica din România și Ford Motor Company. Instrumentul de bord produs la Timișoara face parte din echiparea inițială a modelelor Fusion și Mondeo. În 2013, fabrica din Timișoara a livrat circa 140.000 de bucați la fabrica din Mexic.
Reprezentantul Ford, Kalman Palvolgyi, care a fost implicat în ghidarea fabricii din Timișoara pentru atingerea țintelor Q1, a spus: ,,Bunul cel mai de valoare al unei companii sunt oamenii. Firma Continental a înțeles acest lucru la Timișoara”. Premiul a fost primit de Lucian Mărgineanu, managerul liniei de producție al unității Instrumentation & Driver HMI, care a subliniat faptul că: ,,Sunt mândru încă o dată de faptul că sunt recunoscute competențele colegilor care lucrează pe această linie de producție. Distincția Q1 este dovada că efortul susținut pentru a avea un client mulțumit și-a atins ținta. Acum am atins un nivel superior unde se află toți furnizorii care au primit această distincție. Și nu în ultimul rând, această reușită se datorează și colaborării foarte bune dintre fabrică, centrul de cercetare și dezvoltare din Timișoara și centrul de inginerie din SUA.”
Fabrica de componente electronice din Timișoara a fost înființată în 2006 și are în prezent circa 800 de angajați. Tehnologia de ultimă oră din industria auto este produsă aici, printre care: unități de control airbag, instrumente de bord, frâne de parcare electronice și monitoare de afișaj. Fabrica face parte din compania Continental Automotive Romania S.R.L., care are în Timișoara și un centru de cercetare și dezvoltare cu peste 2000 de angajați și unul în Iași, cu 900 de angajați, având planuri de a continua să crească și să se dezvolte și anul acesta.
Până la sfârşitul anului 2013, Continental a investit peste 830 de milioane de euro în activităţile din România. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și trei centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor pentru Europa de Est, în Săcălaz. Continental avea la finalul anului 2013 peste 13.000 de angajaţi și își va mări echipa cu aproximativ 1.500 noi membri în România. Cu o cifră de afaceri de 33,3 miliarde de euro în 2013, Continental se numără printre cei mai importanţi furnizori pentru industria auto la nivel mondial. Cu produsele sale din domeniul sistemelor de frânare, al sistemelor şi componentelor de propulsie şi de rulare, panouri de bord, soluţii infotainment, sisteme electronice pentru autovehicule, anvelope şi produse tehnice din elastomeri, Continental îşi aduce contribuţia la siguranţa deplasărilor şi protejează clima. În plus, Continental este un partener competent în comunicarea auto interconectată. Pentru Continental lucrează în prezent peste 182.000 de angajaţi în 49 de ţări.

Comentarii

comentarii