Acasă Administraţie Continuă programul CJT, de minimis pentru spitalele municipale şi orăşeneşti. Suma alocată...

Continuă programul CJT, de minimis pentru spitalele municipale şi orăşeneşti. Suma alocată creşte

592
DISTRIBUIȚI

În acest an continuă schema de minimis, prin care Consiliul Judeean Timiş alocă bani pentru dotarea spitalelor municipale şi orăşeneşti din Timişoara. Mai mult, sumele alocate sunt în creştere.

Astfel, fiecare dintre spitalele vizate de proiect vor primi minim 100.000 de euro. Cererile de finanţare sunt aşteptate până la finalul lui martie.

„Continuăm cu schema de minimis pentru spitalele municipale şi orăşeneşti, s-a dat anunţul de finanţare deja, până pe data de 30 martie trebuie depuse proiectele. Ca şi eligibile pentru finanţare sunt spitalele din Timişoara, Lugoj, Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta şi Făget. Anul trecut am efectuat astfel de finanţări pentru prima dată, atunci s-a alocat suma de 50.000 de euro, la noua ediţie se pot aloca încă 150.000 de euro. A fost votat ca pentru fiecare spital să se aloce o sumă de minim 100.000 de euro, banii vor fi acordaţi ulterior semnării contractului, acesta se va semna, iar ulterior vor fi virate sumele necesare”, a declarat Dobra.

El spune că a văzut investiţiile efectuate, „la faţa locului”, iar ecoul programului a fost unul extrem de pozitiv.

„Am vizitat cele şase unităţi, să văd exact achiziţiile făcute. Am primit semnale pozitive, atât de la medici, dar şi de la pacienţi.  E un program reuşit. În acest an se dublează ca şi valoare programul, se vor aloca 2,9 milioane de lei. Când se semnează contractele, vom vira banii. Nu sunt singurele finanţări ale CJT  pe medicină, dar despre banii alocaţi pentru Spitalul judeţean şi Oncogen vom vorbi altă dată”, a mai subliniat şeful CJ Timiş.

Comentarii

comentarii