Acasă Actualitate Continuă să crească numărul persoanelor suspecte de infectare cu coronavirus, dar nicio...

Continuă să crească numărul persoanelor suspecte de infectare cu coronavirus, dar nicio nouă confirmare

610
DISTRIBUIȚI

Trei noi cazuri suspecte de infectare cu noul virus corona au intrat în atenţia autorităţilor din Timiş. În primul rând vorbim despre doi soţi care au revenit în ţară după o vizită în Italia, ei traversând şi regiunea Lombardia, şi care au revenit în România prin punctul de trecere a frontierei din vama Cenad, respectiv de o femeie de 69 de ani, care a fost luna trecută în Italia şi a revenit cu avionul. În cazul celei din urmă, aceasta se afla la domiciliu şi se afla într-o localitate rurală din Timiş, tuşea şi avea febră, iar la domiciliul acesteia a fost trimisă o ambulanţă, cu izoletă, pentru preluarea respective persoane şi transferul ei la spital.

Cei doi soţi sunt din Timişoara, femeia avea 38 de ani şi bărbatul 39 de ani, ei au fost la schi în străinătate, iar la revenirea în ţară au trecut prin Lombardia. Ei s-au prezentat, luni, la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara, pentru analize, care deocamdată au ieşit negative.

O altă femeie, din mediul rural, în vârstă de 69 de ani, s-a aflat în regiunea Lombardia şi a intrat în ţară pe data de 25 februarie, ea s-a autoizolat la domiciliu, a solicitat luni izoleta pentru a fi adusă la spital, acuzând tuse şi febră, conform Voichiţei Lăzureanu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara.

„Rezultatele de laborator pentru cei doi soţi care au intrat în ţară pe 29 februarie, sunt negative, dar au acuzat dureri în gât şi tuse, fiind afebrili. Sunt autoizolaţi la domiciliu pentru următoarele 14 zile”, a mai declarat Voichiţa Lăzureanau.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş, în prezent în Timiş sunt 413 de cazuri de autoizolare la domiciliu în Timişoara, nu există niciun caz de carantină şi unul de coronavirus confirmat.

Pacienta confirmată, în continuare pozitivă

În ceea ce priveşte persoana care se află internată deja la spital, fiind pozitivă la coronavirs, aceasta e în stare bună.

„Doamna confirmată cu noul coronavirus este în continuare „pozitivă”. Următoarea recoltare va fi peste trei zile. Este cu stare generală bună, cu o ușoară tuse”, a mai subliniat Voichița Lăzureanu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

Comentarii

comentarii