Acasă Eveniment Contorizarea apei se va întinde pe mai mulţi ani în Timiş

Contorizarea apei se va întinde pe mai mulţi ani în Timiş

DISTRIBUIȚI

În judeţul Timiş, din 20.000 de noi consumatori, doar jumătate sunt contorizaţi – a informat Aquatim. Deoarece costurile necesare pentru achiziţia celor 10.000 de contoare sunt de peste 2.000.000 lei, contorizarea se va întinde pe mai mulţi ani. În comune şi sate, citirea şi stabilirea consumurilor se vor face o dată la 3 luni.

40 de localităţi deservite de Aquatim

Facturarea în regim pauşal se va face până la montarea apometrelor. Gheorghe Stânean, inginer-şef în cadrul Aquatim, a precizat că, în vederea stabilirii consumului pauşal, consumatorilor fără contoare le-a fost distribuit un chestionar. Astfel, fiecare client a declarat numărul de persoane, precum şi situaţia punctelor de consum de pe proprietatea respectivă. Până la finalizarea contorizării, persoanele care nu doresc să fie facturate în regim pauşal îşi pot monta contoare apelând la un instalator autorizat, după care acestea vor fi recepţionate de sucursalele Aquatim de care aparţin. Amintim că, în urma preluării serviciilor de apă şi de canalizare în 40 de localităţi din judeţ, începând cu luna februarie, echipele Aquatim au făcut o evaluare completă, pe teren, a situaţiei sistemelor din localităţile nou preluate. Pe baza acestei evaluări se va face planificarea investiţiilor în reparaţii şi modernizări, fiind vizate îmbunătăţirea serviciilor şi reducerea pierderilor de apă. La finalul lunii martie, reprezentanţii Aquatim au încheiat inventarierea branşamentelor din localităţile respective. Toate contoarele de apă rece de pe branşamente au fost sigilate şi marcate cu sigla Aquatim.

Atenţie la inundarea solurilor !

De asemenea, o problemă cu care se poate confrunta Timişoara, dar şi celelalte localităţi din Timiş, în timpul ploilor puternice, este inundarea subsolurilor. “Pentru evitarea acestor neajunsuri, recomandăm, conform art. 53(3) din Regulamentul serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare pentru localităţile membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Timiş, ca imobilele cu subsoluri echipate cu instalaţii sanitare să se racordeze doar cu respectarea măsurilor speciale anti-refulare din colector spre subsol (clapete, vane sau staţii de pompare
a apelor uzate, montate prin grija şi pe cheltuiala beneficiarilor.) Recomandăm ca la imobilele cu risc de inundare apa de ploaie să fie colectată într-un bazin, de unde să fie refulată cu o pompă în canalizare. Acolo unde sunt montate clapete antirefulare trebuie ca, pe perioada ploilor torenţiale, consumul interior de apă să fie limitat şi apa de ploaie colectată de pe proprietate să fie evacuată după clapetă, pentru a evita inundarea”, a precizat Ilie Vlaicu (foto), directorul Aquatim.

Comentarii

comentarii