Acasă Actualitate „Contracronometru”: 130.000 de lei și termen de 30 de zile pentru o...

„Contracronometru”: 130.000 de lei și termen de 30 de zile pentru o firmă care să realizeze studiul de fundamentare pentru transformarea Pădurii Verzi în „pădure-parc”

DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara mai are două luni și jumătate pentru a finaliza studiul de fundamentare pentru transformarea Pădurii Verzi în „pădure-parc”, altfel aceasta se va întoarce la Romsilva. Astfel, luni, 8 august, a fost publicat anunțul pentru cumpărarea directă a serviciilor necesare. Prețul contractului ar fi de 130.000 de lei, iar termenul 30 de zile.

Problema unei eventuale „pierderi” a Pădurii Verzi a fost deschisă în urmă cu câteva săptămâni de viceprimarul liberal Cosmin Tabără. Acesta atrăgea atenția că în ultimii aproape doi ani, de când primăria a primit cele 520 de hectare de pădure, nu s-a făcut mare lucru. Totuși, obligația primăriei era de transformare a acesteia în „pădure-parc”, iar primul pas stabilit în înțelegere fiind realizarea studiului de fundamentare în termen de doi ani.

Acum, tot Tabără laudă publicarea anunțului, dar atrage atenția că timpul este încă destul de limitat, iar eventualul studiu ar trebui să treacă și pe la minister:

„Într-un final, împinși de la spate și impulsionați de teama că există posibilitatea pierderii Pădurii Verzi, la 21 octombrie anul acesta, au început să fie mișcate lucrurile.  Am atras atenția asupra acestor aspecte, dar probabil modul cum a fost organizat concursul la Direcția de Mediu («grădinar șef») a fost mai important decât proiectul pentru Pădurea Verde. Se știa care era soluția, ce trebuie făcut și cum. Însă întotdeauna se găsesc vinovați pentru eșecuri și se omite găsirea vinovaților în propria curte.

Timp de pierdut nu este, și acum suntem contratimp. E mijloc de august, contractul nu e atribuit, trebuie făcut studiul și acesta să treacă prin comisiile de specialitate de la minister. Sigur, explicații sunt mereu, dar concret este faptul că a trecut 1 an și 10 luni, timp în care au existat doar planuri, idei și demagogie. Timișoara are nevoie de lucruri concrete! Timișoara poate mai mult, Timișoara merită mai mult!”.

Comentarii

comentarii