Societatea este administrată de Blaga Agathe Cristina, fiica lui Vasile Blaga, și de Glodean Maria Cristina, iar asociat este Rudeanu Ioan Andrei, fiul lui Mihail Rudeanu, fiul unui baron PSD de Hunedoara și fostul ginere al lui Vasile Blaga. În 2022, firma a declarat o cifră de afaceri de peste 15 milioane lei, un profit de 1,5 milioane lei, datorii de 2,4 milioane lei și 124 de angajați.
Ultimul contract de acest tip a fost alocat de către Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara în 20 decembrie 2023, are o durată de patru ani și costă bugetul spitalului peste 45.000 de euro pe lună.
Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara, aflat în subordinea Consiliului Județean Timiș, a scos la licitație, în data de 21 octombrie 2023, un contract, cu durata de patru ani, privind servicii de transport al pacienților dializați, de la domiciliul pacientului la sediul autorității contractante și retur. Criteriul de atribuire al contractului a fost ales prin metoda prețului cel mai scăzut, spitalul punând la bătaie, pentru această achiziție de servicii, un buget de 9 milioane de lei fără TVA, scrie jurnalul.ro.
La licitația deschisă organizată în acest sens, a fost primită o singură ofertă, depusă de către compania SC Medical Emergency Division SRL din Deva, cu care, la data de 20 decembrie 2023, Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara a și încheiat contractul 3099/2023, pentru valoarea de 9 milioane de lei fără TVA, respectiv de 10.710.000 de lei cu TVA inclusă.
În acest sens, pentru fiecare an din cei patru aferenți contractului, unitatea medicală în cauză urmează să achite firmei selectate câte 2.677.500 de lei, ceea ce, lunar, înseamnă un tarif de 223.125 de lei cu TVA, adică 45.535,7 euro.
Conform caietului de sarcini care a stat la baza achiziției, obiectul contractului constă în transportul nemedicalizat al pacienților hemodializați, de la domiciliu la sediul Centrului de Hemodializă al spitalului și înapoi la domiciliul acestora, în vederea efectuării ședinței de dializă și, lunar, se solicită transportul nemedicalizat al pacienților în program de dializă peritonală și al materialelor necesare efectuării terapiei. Centrul de Hemodializă deservește, în prezent, un număr de 58 de pacienți care necesită hemodializă și doi pacienți în program de dializă peritonală, cu domiciliul în Timișoara și în județul Timiș. În documentație se precizează că între 5 și 15% dintre pacienți necesită transportul cu targa, iar între 5 și 15% dintre pacienți necesită transportul cu căruciorul. „Serviciile de transport nemedicalizat trebuie asigurate în mod continuu, de luni până sâmbătă, inclusiv în zilele de sărbători legale, în intervalul orar 6.00 – 23.00”, se arată în acest caiet de sarcini. Mai mult, se precizează că firma selectată trebuie să dețină minimum cinci autosanitare care să poată asigura transportul pacienților conform programărilor, care trebuie să fie dotate cu targă, iar una dintre autosanitare trebuie să aibă șapte locuri.
În martie 2023, Spitalul Municipal Clujeana a încheiat un contract în valoare de 2.434.700 lei, fără TVA, cu firma MEDICAL EMERGENCY DIVISION SRL. Obiectul contractului a fost ”Acord cadru pentru transport pacienți dializați”. A fost singura firmă care a participat la licitație. Din acest motiv, prețul estimat de autoritatea contractantă (2.221.300 lei, fără TVA) a fost supralicitat de societate și a ajuns la valoarea cu care s-a încheiat contractul, scrie gazetadecluj.ro.
În ianuarie 2021, spitalul din subordinea Primăriei Cluj-Napoca a mai încheiat un contract cu această firmă, în valoare de 242.500 lei, fără TVA, iar în 2020 un altul, în valoare de 1.940.000 lei, fără TVA, tot pentru asigurarea transportului la pacienții care fac dializă. Și de această dată a fost singura ofertă cu care administrația locală a avut de-a face.
În octombrie 2020, Spitalul Clujana a mai încheiat cu firma Medical Emergency Division SRL un contract în valoare de 130.000 lei, fără TVA. De această dată nici nu s-a mai organizat o licitație publică pe motiv de extremă urgență impusă de pandemia Covid-19. Suma contractelor, 4.747.200 lei, fără TVA, a fost plătită doar pentru transportul pacienților care fac dializă.
Potrivit propriei prezentări, spitalul are 12 aparate de dializă care funcționează în 2 ture/zi în regim de spitalizare de zi. Mai mult, primăria clujeană a anunțat în 2020, 2019 și 2018 că a cumpărat trei ambulanțe pentru transportul pacienților.
Cu toate acestea, spitalul a încheiat contractele menționate anterior cu firma MEDICAL EMERGENCY DIVISION SRL.
Spitalul Clujana este condus de Nicolae Costandea, care ocupă această funcție de mai mulți ani.
Nu doar Spitalul Clujana a încheiat contracte cu firma lui Rudeanu. Spitalul de Urgență Petroșani, aflat în subordinea Consiliului Județean Hunedoara, condus de Laurențiu Nistor de la PSD, a încheiat contracte în valoare de peste 1,3 milioane lei pentru transportul pacienților cu dializă.
Spitalul Județean de Urgență Reșița, administrat de Consiliului Județean Caraș-Severin, condus de Romeo Dunca (PNL) a încheiat un contract în valoare de 506.464 lei cu TVA, pentru patru luni.
Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița, administrat de Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, unde președinte este social-liberalul Emil Radu Moldovan, a încheiat cu această firmă contracte în valoare de 2.862.783 lei cu TVA, pentru transportul pacienților cu dializă.
Spitalul Județean de Urgență Tulcea a încheiat cu SC medical Emergency Division SRL, în 7 noiembrie 2022 și în 19 noiembrie 2019, două contracte în valoare totală de 11.835.261,8 lei cu TVA. Spitalul se află în subordinea Consiliului Județean Tulcea, unde vicepreședinte este Victor Tarhon, de la PMP, fostul președinte de CJ implicat în dosarul fraudelor din campania electorală prezidențială a lui Traian Băsescu, din anul 2009.
Spitalul Județean de Urgență Ploiești, aflat în subordinea Consiliului Județean Prahova, condus de liberalul Iulian Dumitrescu, a contractat aceeași firmă, la data de 6 aprilie 2023, pentru 8.225.280 de lei fără TVA.
Comentarii
comentarii