Acasă Politica Contraofensiva lui Raed Arafat

Contraofensiva lui Raed Arafat

DISTRIBUIȚI

            Încolțit fiind, Raed Arafat reacționează. Îi este pus în pericol proiectul său major. Cel de a canibaliza întreg sistemul de urgență deținut de Ministerul Sănătății. Și de a-și crea o armată proprie. De a se înșuruba în structurile statului atât de adânc încât nimeni să nu-l mai poată scoate de acolo. Și îi este pusă în pericol și libertatea. Așa că reacționează.

            Domnul Rafila, ministrul sănătății, i-a pus lui Raed Arafat, șeful SMURD, stăpânul absolut al unei nebuloase de fundații răspândite pe întreg teritoriul României, o frână atât de puternică încât a căzut în nas. Concret, Arafat a reușit să-l convingă pe ministrul de interne, care îi este superior doar în aparență, pentru că așa scrie în constituție, să încerce promovarea unui proiect de lege, fără avizul Ministerului Sănătății și prin care sistemul de urgențe urma să fie preluat, peste noapte, și pus în brațele lui Arafat. Reacția lui Rafila a fost promptă și dură. Iar până una alta, proiectul de act normativ, după ce a stârnit un uriaș scandal politic și public, intens mediatizat, a fost îngropat într-un sertar. Numai că treaba nu este atât de simplă cum pare, tămbălăul a însemnat un puternic semnal de alarmă, devoalând intențiile lui Arafat de a pune mâna pe o parte din statul subteran.

            Poziția lui Arafat nu mai este atât de stabilă cum era înainte, întrucât, generând un scandal politic în interiorul coaliției de guvernare, PSD, încet dar sigur, pornește un tăvălug împotriva acestuia. Solidarizându-se, așa cum este și cazul, cu ministrul Rafila. În același timp, și PNL începe să se arate din ce în ce mai deranjat nu numai de manevrele lui Arafat, nu numai de contrareacțiile pe care acesta le stârnește în interiorul coaliției de guvernare, riscând să o destabilizeze, ci și, dar mai ales, întrucât și procurorii DNA au început să iasă din expectativă., Și sub presiunea opiniei publice, să-i deschidă acestuia dosare de cercetare penală pentru achizițiile pârâte, făcute în vreme de pandemie.

            Cum spuneam, Raed Arafat se simte încolțit. Și în aceste condiții, s-a făcut luntre și punte pentru a accesa un colac de salvare politic. Astfel încât a solicitat susținerea USR. Reprezentanții Uniunii Salvați România, cu care a avut un bun parteneriat, atunci când aceștia s-au aflat la butoane la Ministerul Sănătății, sar în sprijinul lui Arafat. Pentru că, în felul acesta, își acoperă propriile urme cei doi foști miniștrii USR de la sănătate. Iar susținerea nu este doar de natură politică. Prin intermediul USR, Arafat încearcă să acceseze culoarele DNA și ale justiției pentru a-și proteja afacerile din ce în ce mai pârâte, din ce în ce mai monitorizate, din ce în ce mai mult anchetate.

            Numai că alianța aceasta manifestă, de dată foarte recentă, în actuala ei formulă, îi enervează, în ultimul hal, pe liberali. Iar efectul poate fi de bumerang. În sensul că liberalii se pot asocia cu pesediștii pentru a-i da lui Arafat politic un șut în fund. Ceea ce i-ar pecetlui sfârșitul. 

 

Comentarii

comentarii