Acasă Actualitate Controale CJPC Timiș la Lidl, Kaufland și Profi. Comisarii au închis zonele...

Controale CJPC Timiș la Lidl, Kaufland și Profi. Comisarii au închis zonele de panificație/masă caldă la toate cele trei unități

DISTRIBUIȚI

În urma unor sesizări, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a inițiat un control operativ la marii retaileri din Timișoara – Kaufland, Lidl și Profi.

Au fost controlați 3 operatori economici, iar, pentru neregulile constatate, comisarii timișeni au aplicat mai multe sancțiuni unele de oprire temporară a activității.

Comisar șef adjunct, Mihai Alin Gubandru, a explicat că au fost date 3 amenzi contravenționale, în valoare totală de 45.000 de lei și s-a decis oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme și oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor, pentru zona de panificație/masă caldă la toate cele 3 unități.

Gubandru a arătat și abaterile de la legislație constatate de comisarii CJPC Timiș, în timpul controalelor s-au referit la: ”masa caldă mult sub temperatura de 60 grade Celsius, prezența muștelor în vitrina de masă caldă, comercializarea unor produse de patiserie care prezentau, pe suprafață, insecte, utilizarea unor vitrine de expunere la comercializare, a produselor de panificație-patiserie, insalubre, utilizarea unor cuptoare, neigienizate corespunzător și a unor tăvi arse, existența unor insecte vii în spațiul de preparare și coacere, folosirea unor condiții de păstrare a produselor alimentare necorespunzătoare din punct de vedere igienico-sanitar, întreg spațiul din zona panificație neigienizat corespunzător”, sustine Gubandru.

Comentarii

comentarii