Acasă Eveniment Controale şi sancţiuni la medicii din Timiş

Controale şi sancţiuni la medicii din Timiş

490
DISTRIBUIȚI

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş a efectuat, pe parcursul lunii octombrie, 21 de controale la furnizorii de servicii medicale şi medicamente (medici de familie, medici specialişti, laboratoare de analize medicale şi farmacii), cu care se află în relaţie contractuală.
Astfel, s-au efectuat  controale la 6 furnizori din asistenţa medicală primară (medici de familie), la 6 furnizori din ambulatoriul de specialitate clinic (medici specialişti), la un  furnizor din ambulatoriul de specialitate paraclinic (laborator de analize medicale) şi la 5 furnizori de medicamente. S-au mai efectuat  controale la un furnizor de asistenţă medicală spitalicească, la un furnizor de asistenţă medicală de urgenţă şi transport sanitar şi unul la un medic din asistenţa medicală de recuperare-reabilitare.
“Obiectivele controalelor au fost respectarea de către furnizor a clauzelor contractuale, concordanţa dintre serviciile medicale contractate, efectuate, raportate şi decontate de  CJAS, precum şi  alte aspecte sesizate la faţa locului”, a spus Mariana Mocioalcă, PR CJAS Timiş.
În urma controalelor, 3 furnizori au fost sancţionaţi cu 10 % din valoarea de contract pe luna în care s-a constatat abaterea, iar 2 medici au fost atenţionaţi verbal cu privire la modul de prescriere a concediilor medicale.
Din totalul controalelor efectuate  în luna octombrie, 4 au fost  inopinate, din care unul la un furnizor din asistenţa medicală primară, două  la furnizorii de servicii din ambulatoriul de specialitate clinic  şi unul la un medic din asistenţa medicală de recuperare-reabilitare. Controalele inopinate au avut ca obiectiv modul de eliberare a concediilor medicale  şi s-au desfăşurat în baza sesizărilor angajatorilor, aplicându-se două atenţionări verbale medicului prescriptor.

Comentarii

comentarii