Acasă Administraţie Controale în piețele și centrele de sacrificare a mieilor

Controale în piețele și centrele de sacrificare a mieilor

DISTRIBUIȚI

miei sacrificareInspectorii  Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș își vor intensifica acțiunile în piețele și centrele de sacrificare a mieilor din județ. Crescătorii particulari care vor să își sacrifice în propria gospodărie mieii sau iezii,  trebuie să dețină o fișă de sănătate a animalelor, actualizată și vizată de medicul veterinar din localitate și să întrunească condițiile de igienă cum ar fi – sursă de apă, canalizare, precum şi dotări minime cu ustensile și utilaje. Şi producătorii care vând direct lapte crud în pieţe trebuie să deţină fişe, care să ateste starea de sănătate a animalelor de la care a fost obţinut laptele, iar carcasele de miel vor fi marcate cu ştampila oficială şi vor fi obligatoriu însoţite de organe. Carcasele găsite fără ştampilă de control sanitar veterinar sau fără organe se vor confisca. Se verifică și depozitarea şi comercializarea cărnii de miel pentru a opri efectuarea acestor operaţiuni în spaţii improvizate în care nu sunt asigurate condiţiile de igienă corespunzătoare.

Comentarii

comentarii