Acasă Eveniment Control strict al informaţiilor disponibile pe internet despre medicamentele eliberate cu prescripţie...

Control strict al informaţiilor disponibile pe internet despre medicamentele eliberate cu prescripţie medicală

660
DISTRIBUIȚI

Coordonatorul liberalilor europeni în Comisia pentru Piaţă Internă şi Protecţia Consumatorului, Cristian Buşoi, salută adoptarea de către Parlamentul European a pachetului legislativ care prevede controlul strict al informaţiilor disponibile pe internet despre medicamentele eliberate cu prescripţie medicală. Cristian Buşoi consideră că, în condiţiile în care tot mai mulţi pacienţi caută astfel de informaţii, reglementarea strictă a acestora este absolut necesară. "Ne confruntăm cu o tendinţă tot mai accentuată a pacienţilor de a căuta singuri informaţii care să le permită implicarea activă în deciziile legate de  sănătatea lor. În marea lor majoritate, pacienţii caută informaţia pe internet, iar internetul nu este uşor de controlat. Susţin ideea impunerii de măsuri stricte pentru înregistrarea şi monitorizarea paginilor de internet care găzduiesc informaţii despre produsele eliberate cu reţetă şi, de asemenea, susţin ideea existenţei unei liste oficiale a acestor pagini, astfel încât pacienţii să fie siguri că sursa de unde îşi iau informaţia este credibilă. Clauzele de salvgardare sunt, de asemenea, necesare, iar raportul le stipulează, impunând obligativitatea aprobării informaţiei publicate de către autorităţi competente", spune Cristian Buşoi.

„Un acces mai bun şi egal distribuit la informaţia privind medicamentele pentru toţi pacienţii din Uniunea Europeană”
Cristian Buşoi, responsabil în Comisia IMCO cu redactarea opiniei referitoare la acest raport, a explicat, într-un discurs la Strasbourg, că a insistat asupra eliminării publicităţii din paginile care găzduiesc informaţii despre produsele prescrise de medic. Totodată, Cristian Buşoi a subliniat că varianta legislativă adoptată de parlament este mult mai orientată către nevoile pacienţilor decât propunerea iniţială a Comisiei Europene. "Am adoptat în IMCO o serie de amendamente referitoare la publicitate şi ne-am concentrat pe schimbarea terminologiei, înlocuind verbul "a disemina" cu sintagma "a pune la dispoziţie" în redactarea informaţiilor non-publicitare. Informaţia necomercială privind produsele medicale eliberate pe bază de reţetă trebuie să devină publică prin autorităţile competente, în virtutea principiului comun adoptat, care le dă acest drept pacienţilor. Sper că şi consiliul îşi va lua angajamentul de a asigura un acces mai bun şi egal distribuit la informaţia privind medicamentele pentru toţi pacienţii din Uniunea Europeană", a spus Buşoi.

Comentarii

comentarii