Acasă Administraţie Controlul apelor în Timiș! Ce vor păți primăriile care nu au salubrizat...

Controlul apelor în Timiș! Ce vor păți primăriile care nu au salubrizat râurile?

587
DISTRIBUIȚI

Ordonanța nr. 21/2002 privind gospodărirea localităţilor urbane şi rurale prevede că primăriile și consiliile locale au obligația să asigure curățirea digurilor şi a malurilor, a cursurilor de apă, asigurarea scurgerii apelor, asanarea terenurilor insalubre şi prevenirea poluării apelor.

S-a făcut salubrizarea cursurilor de apă în intravilanul localităților din Timiș?

Astfel, la inițiativa Prefecturii Timiș a fost emis ordinul de constituire a Comisiei mixte de verificare a modului în care au fost salubrizate cursurile de apă din județ.

Comisia este formată din reprezentanți ai ABAB Banat Timișoara, ai Gărzii de Mediu Timiș, Gărzii Forestiere Timiș și ISU Timiș.

Răspunsul va veni din partea Comisiei mixte de verificare a modului în care au fost salubrizate cursurile de apă și întreținute și realizate șanțurile și rigolele în localitățile din județul Timiș, la finalul controalelor pe care au început să le efectueze.

Întreținerea șanțurilor și rigolelor în localități este foarte importantă pentru a asigura secțiunile de scurgere a apelor mari și evitarea, astfel, a inundațiilor cu caracter local.

Comisia va verifica: existența depozitelor de deșeuri și de material lemnos pe malurile și în albiile cursurilor de apă, apoi în secțiunile de scurgere a podurilor și podețelor, precum și pe formațiunile torențiale din apropierea zonelor locuite.

Modul în care au fost realizate/întreținute șanțurile și rigolele de scurgere a apelor pluviale în localități și pe cursurile de apă de pe raza localităților.

Controalele se efectuează în perioada 10 mai-4 iunie 2021.

Dacă va fi cazul, se vor lăsa măsuri pentru remedierea problemelor găsite. Cine va fi nepăsător cu legea, va putea primi și amenzi, de la 75.000-80.000 lei, conform Legii Apelor -Sorina Neaga, ABAB Timișoara,

 

Comentarii

comentarii