Acasă Actualitate Copacii prieteniei, plantați de membrii cluburilor Rotary Waiblingen și Timișoara

Copacii prieteniei, plantați de membrii cluburilor Rotary Waiblingen și Timișoara

DISTRIBUIȚI

25 de prieteni rotarieni ai Clubului Rotary din Timișoara au mers la Clubul Rotary Waiblingen, Germania, pentru a întării și cultiva parteneriatul din familia Rotary. Parteneriatul dintre cele două cluburi are ca scop consolidarea rădăcinilor culturale comune și a fundamentului comun al comunității europene de valori. Cei doi actuali președinți ai cluburilor, Daniel Lighezan, RC Timisoara, și Hans Rudolf Zeisl, Waiblingen, au fost de acord să construiască, să modeleze, să mențină și să întărească un parteneriat bazat pe principiile rotariene.

Hans Rudolf Zeisl, actualul președinte al Clubului Rotary din Waiblingen: “Vrem să ne angajăm împreună la prioritatea principală a Rotary: toleranța față de toate popoarele, religiile, modurile de viață și partidele democratice. Aceasta înseamnă că în întâlniri, cu proiectele și în diversele schimburi culturale, dorim să cultivăm înțelegerea și prietenia internațională ca pe o oportunitate dea ne dovedi utili.”

Daniel Lighezan, actualul președinte al Clubului Rotary din Timișoara, a precizat la semnarea actului de parteneriat: “Înființăm și modelăm parteneriatul nostru cu mare bucurie și încredere pentru a asista la ceea ce ne unește pe noi, rotarienii: idealul comun de comunitate și cooperare! Nu o singură comunitate, ci o expresie vizibilă clară a sentimentului comun, al cărui prim pas poate fi văzut în parteneriat. Apoi, dorim să luăm alte măsuri constructive care să mărturisească voința și capacitatea noastră de a lucra și de a îmbunătăți societatea pe care o reprezentăm. ”

Membrii celor două cluburi Rotary au stabili să organizeze întâlniri regulate alternativ, pe Valea Rems și în zona Timișoarei și să conceapă proiecte caritabile comune.

În semn de solidaritate în noul parteneriat, prietenii Rotary au plantat doi meri într-o livadă din fermele Winnenden, care vor fi întreținuți împreună cu alți copaci din România, Italia, Austria și regiunea Valea Rems – un proiect comun care nu numai că marchează începutul “unei prietenii minunate” dar are și un efect de durată.

Comentarii

comentarii