Acasă Eveniment Copii din orfelinat, exploatați de asistenții maternali, în Timiș

Copii din orfelinat, exploatați de asistenții maternali, în Timiș

DISTRIBUIȚI

O familie din Timiș, care a luat patru copii cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani în plasament, este acuzată că i-a exploatat, punându-i la munci grele sau să îndeplinească servicii în mod forțat. În cazul în care refuzau, minorii ar fi fost agresați fizic. Polițiștii și procurorii DIICOT au demarat o anchetă.

Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara-Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane şi procurorii DIICOT au făcut, miercuri, percheziţii în localitatea Fadimac, comuna Balint, la doi asistenţi maternali, soţ şi soţie, dar şi la fiica lor, care ar fi exploatat prin muncă patru copii cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani pe care i-au luat în plasament.

Miercuri dimineaţă, au avut loc trei percheziţii domiciliare în acest caz de exploatare prin muncă a unor copii luaţi în plasament. “La data de 19.10.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara împreună polițiști din cadrul B.C.C.O. Timișoara – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane efectuează trei percheziţii domiciliare pe raza județului Timiş într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunii de trafic de minori în formă agravată, urmând a fi puse în executare un număr de trei mandate de aducere. În cauză s-a reținut că, în perioada 2020 – 2022 doi suspecți, soț și soție, în calitate de asistenți maternali, împreună cu fiica lor, au exploatat, prin supunerea la executarea unei munci sau îndeplinirea de servicii în mod forțat, un număr de patru persoane vătămate minore, cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani, care se aflau în plasament la aceștia.

Pe parcursul celor doi ani de zile, asistenții maternali nu au acordat îngrijirea, ocrotirea, educarea și întreținerea necesară persoanelor vătămate minore, care au fost obligate să presteze zilnic activități fizice solicitante în cadrul exploatației agricole deținute de suspecți. Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. Timişoara – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate, S.C.C.O. Caraş – Severin, precum și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Glad Voievod Timişoara şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Timiş. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

În cazul în care copii refuzau să mai îndeplinească activităţile dispuse, aceştia ar fi fost agresaţi fizic de către cei care îi exploatau.

Comentarii

comentarii