Acasă Actualitate Copiii cu dizabilități au devenit pompieri pentru o zi, la ISU Banat...

Copiii cu dizabilități au devenit pompieri pentru o zi, la ISU Banat Timiș

DISTRIBUIȚI

Implicați în aceste zile în zeci de misiuni de salvare, pompierii Detașamentului 1 din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat Timiș au oferit totuși ocazia copiilor cu dizabilități din cadrul Direcției de Asistență Socială  Municipiului Timișoara –  DASMT – să descopere această meserie.

A fost o zi de vacanță reușită pentru beneficiarii Centrului de Recuperare pentru copii cu dizabilități „Podul Lung” care au avut ocazia să devină pompieri pentru câteva minute, la Detasamentul de Pompieri Numarul 1 din cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș.

Copiii au avut posibilitatea să ia contact direct cu autospecialele din dotare, cu  mijloacele de intervenţie în caz de producere a unor situaţii de urgenţă (Autoscara cu nacela, Autospeciale cu apă dar şi ambulanţele SMURD)  precum și modul de lucru cu accesoriile.

Copiii au testat si experimentat echipamentele din dotarea pompierilor (costumele de protectie ale pompierilor, furtunul de inalta presiune, echipamentele de descarcerare) si să observe aspecte din activitatea profesională a acestora.

Salvatorii i-au atentionat asupra nevoii de vigilență  și a regulile de siguranță împotriva incendiilor in viața de zi cu zi, dar și pentru a știi cum să reacționeze  în cazul unor situații de urgență.

Echipajele pompierilor sunt pregătite mereu să răspundă situațiilor de urgență pentru stingere a incendiilor, pirotehnic, platformă de salvări de la înălțimi, prim-ajutor, transport victime multiple, calamități, inundații, cutremure sau alte dezastre – a explicat Corina Eva.

 

 

Comentarii

comentarii