Acasă Administraţie Copiii cu nevoi speciale de la mai multe școli din Timiș ...

Copiii cu nevoi speciale de la mai multe școli din Timiș vor beneficia 300 de laptopuri și 450 de tablete pentru elevii din școlile speciale

386
DISTRIBUIȚI

În perioada viitoare, Consiliul Județean Timiș va oferi copiilor cu nevoi speciale din mai multe școli din județ laptopuri și tabele pentru realizarea procesului de educație. Instituția a semnat contractul de achiziționare a 282 de laptopuri care vor servi în primul rând elevilor cu dizabilități fără posibilități financiare. În plus, școlile vor fi dotate cu 56 de stații de lucru fixe, zeci de proiectoare, camere web, table interactive și routere wireless. De asemenea, printr-un contract separat, au fost achiziționate 437 de tablete, cu abonament lunar la internet inclus pentru o perioadă de minimum 24 de luni.

Investiția se ridică la peste 2.000.000 lei, bani din bugetul județului. Achizițiile au fost efectuate în urma unor licitații publice.

„Investiția ne ajută să creștem nivelul de reziliență în fața șocurilor produse de pandemie. Știm cât de greu poate fi pentru o familie cu copii sănătoși să le pună la dispoziție calculatoare pe care să studieze. Efortul este cu atât mai mare în cazul copiilor din școlile speciale, unde povara bolii aduce după sine și una financiară. Vom continua să investim în aceste școli, nu numai în aparatură, ci și în dotarea corespunzătoare a spațiilor de învățământ, pentru a da o șansă în plus la o viață normală celor mai puțin norocoși dintre noi”, a subliniat administratorul public al județului, Marian Vasile.

Echipamentele vor deservi elevii și profesorii din următoarele unități de învățământ: Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „P.P. Neveanu” Timișoara; Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Pufan” Timișoara; Centrul de Resurse și Asistență Educațională „Speranța” Timișoara; Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Dumitru Ciumăgeanu” Timișoara; Liceul Teoretic „Iris” Timișoara; Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „C. Păunescu” Recaș; Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „A. Roșca” Lugoj; Școala Profesională „GH. Atanasiu” Timișoara; Școala Specială Gimnazială Buziaș.

Pe bugetul din acest an Consiliu Județean a alocat aproape 15 milioane de lei pentru investiții în școlile speciale din Timiș, una dintre cele mai importante dintre acestea fiind reabilitarea, consolidarea, modernizarea și accesibilizarea Liceului Teoretic Special „Iris”.

Comentarii

comentarii