Acasă Actualitate Copiii pastorului penticostal arădean decedat de coronavirus nu pot veni la înmormântare

Copiii pastorului penticostal arădean decedat de coronavirus nu pot veni la înmormântare

23499
DISTRIBUIȚI

O adevărată tragedie a lovit familia unui cunoscut pastor neoprotestant din Arad. Acesta a căzut răpus de coronavirus chiar în ziua când a fost depistat pozitiv cu această boală. Din păcate, probleme de sănătate mai vechi au făcut ca acțiunea coronavirusului să nu fie sesizată până când a fost prea târziu. Vestea tragicului deznodământ a lovit din senin familia care credea că starea de sănătate a pastorului se putea îmbunătăți. Pentru că după ce s-a aflat de moartea tragică a acestuia au apărut multe zvonuri și interpretări, cu durere în suflet, unul dintre copiii regretatului pastor a ținut să clarifice lucrurile.

Fiul pastorului Ioan Șerban, cea de-a șasea persoană declarată decedată din cauza infecției cu coronavirus a ținut să explice pe Facebook exact cum s-a întâmplat totul. Alex Emanuel Șerban a postat pe contul de Facebook al tatălui său un mesaj extrem de tulburător și explicit. Fiul pastorului Șerban spune că tatăl său a murit datorită infecției cu coronavirus, dar arată că acesta nu a călătorit recent în străinătate și nici nu a ținut slujbe, fiind bolnav. „Ioan Serban, tatăl meu, s-a dus astăzi la Domnul… A fost cel mai bun soț (44 de ani), tată, frate, socru, bunic, unchi, pastor, profesor, tată spiritual, preot în casa lui timp de aproape 65 de ani. Ne-a iubit pe noi cu toată puterea lui, a iubit oamenii fără să aștepte ceva în schimb și cel mai mult L-a iubit pe Isus Cristos, Cel la care este acum. Pentru el e bine. Pentru noi e greu.

Aș vrea să nu trebuiască să continui mesajul, dar având în vedere circumstanțele în care s-a întâmplat, trebuie să precizăm câteva lucruri. Tatăl meu a fost afectat de coronavirus, dar nimeni nu a știut acest lucru până foarte recent. Simptomele nu arătau că ar fi suferit de covid-19, iar din câte am înțeles, trecerea lui la Domnul s-a întâmplat nu atât datorită virusului, cât datorita altor afecțiuni pe care el le avea, care au făcut lupta cu virusul imposibilă pentru el. Nu a călătorit recent în străinătate și nu a ținut slujbe fiind bolnav. Nici nu putea, pentru ca bisericile erau deja închise pe când a început el să se simtă rău, iar școlile la fel.
Noi ne-am izolat la domiciliu și nu știm dacă vom putea măcar să ne luăm rămas bun de la el. Fratele și sora mea și familiile lor nu vor putea fi alături de noi pentru că locuiesc în străinătate. Eu și soția vom fi izolați lângă mama mea și vom face tot posibilul să prevenim să se întâmple altceva. Nu mi-e ușor să scriu acum, dar voiam ca lucrurile să fie clare. Virusul e real, iar noi simțim asta din plin.

În aceste momente, tot ce avem nevoie este să vă rugați pentru noi, în mod special pentru mama mea, care a fost timp de 44 de ani alături de el în toate și este greu pentru ea să vadă viața fără el.

Mulțumesc tuturor celor ce ne-ați sunat sau ne-ați scris, chiar daca nu multora le-am putut răspunde.

Viața tatălui meu merită să fie onorată pentru impactul pe care l-a avut în viețile multor oameni, chiar dacă acum situația nu ne permite să îl comemorăm cum se cuvine. Cerul se bucură acum de el.

În toată această perioadă grea prin care trecem, suntem siguri că Dumnezeu rămâne același. El rămâne bun, El rămâne drept, El rămâne lângă cei care Îl iubesc, El rămâne Vindecătorul și Cel care dă viață! Ne încredem în El!”, a scris Alex Emanuel Șerban.

Ioan Șerban a fost pastor la Biserica penticostală „Izvorul vieții” și profesor la Liceul Teologic Penticostal din Arad. 

Comentarii

comentarii