Acasă Eveniment Copil de 11 ani bătut şi terorizat zilnic de colegi la o...

Copil de 11 ani bătut şi terorizat zilnic de colegi la o şcoală din vestul țării

1128
DISTRIBUIȚI

Un copil în vârstă de 11 ani, în clasa a V-a la şcoala din Viişoara (Bihor), este terorizat şi bătut zilnic de colegi, iar profesorii şi conducerea şcolii sunt nepăsători, potrivit acuzaţiilor aduse de părinţi.

Armin are 11 ani, iar mersul la şcoală a ajuns pentru el un calvar, după ce un coleg a început să îl terorizeze şi să îl bată zilnic, încă de anul trecut.

“Aceste lucruri se întâmplă aproape zilnic, copilul meu în ultimul timp refuză efectiv să mai meargă la școală. Mă roagă să nu-l mai duc la școală. Noaptea se trezește plângând, visând că este bătut de acest băiat, dar și de colegii care «îl ajută»”, a explicat tatăl lui Armin.

Săptămâna trecută, copilul de 11 ani a ajuns de urgenţă la spital, după un alt episod violent la care a fost supus de colegii de clasă.

Înainte de ora de matematică, unii dintre colegi l-ar fi împins, iar un altul i-ar fi pus piedică. Astfel, Armin a căzut şi şi-a rupt mâna.

Copilul a ajuns acasă plângând de durere, iar după ce a explicat ce s-a întâmplat la şcoală, a fost dus de urgenţă la spital, acolo unde medicii au hotărât să îi pună mâna în ghips.

“A doua zi am mers la școală cu el și am încercat să stăm de vorbă cu diriginta. Aceasta mi-a spus că «dacă nu e mâna ei ruptă, atunci nu o interesează». Nu a făcut nicio anchetă, nu a fost curioasă măcar să descopere de la elevi împrejurările în care s-a produs incidentul.

Din contră, ne-a sfidat, ne-a râs în față. La fel face și directorul școlii. Cu asemenea atitudine, nu ne rămâne decât să ne adresăm instanței. Am depus o sesizare anul trecut. Astăzi am scos un certificat medico-legal și urmează să formulăm o nouă plângere, ca să se ia atitudine și să se schimbe situația. Altfel, ne vom adresa instanței”, a declarat Gyarfas Brigitta, sora copilului de 11 ani, pentru bihon.ro.

Sora lui Armin a povestit şi că fratele său îl roagă să nu îl mai ducă la şcoală.

Rudele copilului au depus numeroase plângeri la conducerea şcolii, însă spun că nu au fost băgaţi în seamă, iar în acest caz nu a fost luată nicio măsură.

Comentarii

comentarii