Acasă Eveniment Copilașul de nici 2 ani, adus cu elicopterul SMURD la Timișoara, după...

Copilașul de nici 2 ani, adus cu elicopterul SMURD la Timișoara, după s-a înecat în curtea casei, este în comă

DISTRIBUIȚI

Tragedie într-o familie din judeţul Timiş. Un copil de un an şi şapte luni a ajuns în stare critică la spital, după ce s-a înecat în căminul din curtea casei, unde sunt montate apometrele. Copilul a stat acolo aproape 10 minute, până când acesta a fost găsit incoştient de către părinţi. A fost transportat de urgenţă cu elicopterul la Timişoara, iar medicii sunt rezervaţi în ceea ce priveşte starea lui de sănătate. Urmează detalii cu un puternic impact emoţional.

Totul s-a petrecut ieri după amiază, în satul Jena, din Timiș. Baieţelul de un an și sapte luni a fost scăpat din ochi preţ de doar câteva minute, timp în care acesta a căzut în groapa unde sunt montate apometrele, care are doar 50 de centimetri adancime. Tatal său încerca să remedieze o avarie.

După apelul la 112, primii care au ajuns la fața locului au fost doi agenți de la secția de poliție din localitatea Găvojdia. Oamenii legii l-au găsit pe copil inconştient și au încercat să îl readucă la viaţă. În scurt timp, a ajuns şi o ambulanţă, împreună cu un echipaj SMURD. Cadrele medicale au continuat aproape o oră şi jumătate manevrele de resuscitare.

După efectuarea manevrelor de resuscitare de către echipajele medicale sosite la faţa locului, băiețelului i-a revenit pulsul, acesta fiind transportat cu elicopterul SMURD la Timişoara.

Elicopterul a aterizat la spitalul judeţean, iar de acolo băieţelul a fost transferat la Spitalul de Copii “Louis Ţurcanu”. Medicii sunt extrem de rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire ale micuţului.

Copilul este într-o coma profundă, extrem de grav. Bineînţeles, inconştient, cu sângerare abdominală, probabil în urma unei căzături de la înălţime în acel puţ cu apă. Poliţia a deschis un dosar de cercetare penală, pentru vătămare corporală din culpă.

Comentarii

comentarii