Acasă Cultura Copilul minune, Maia Truțulescu, la al cincilea demers plastic. „Sounds of Soul”,...

Copilul minune, Maia Truțulescu, la al cincilea demers plastic. „Sounds of Soul”, joi, la Casa Artelor

744
DISTRIBUIȚI

Deși nu are zece ani împliniți, copilul minune, Maia Truțulescu, și-a înscris în CV până acum nu mai puțin de patru expoziții personale, iar cel de-al cincilea demers plastic semnat Maia Truțulescu ajunge în fața publicului joi, 6 ianuarie, în galeria Pygmalion, din Casa Artelor, de la ora 18.00.

Este vorba despre expoziția de pictură intitulată „Sounds of Soul”.

„În această nouă expoziție Maia prezintă lucrări de pictură- majoritatea realizate în 2019 și 2020. Față de anii anteriori, suprafețele sunt de-a dreptul îndrăznețe din prisma dimensiunilor, Maia reușind să transforme pânzele într-un loc de joacă, dar o joacă seriosă și foarte creativă.

Pasta de structură, cuțitul de paletă, drippingul rămân instrumentele principale ale căutărilor ei plastice. Noutatea vine și din paleta de culori folosită în ultimul an, care adaugă culorilor pure un spectru diafan de griuri colorate așezate maiestuos în compoziții care aduc sugestia peisajului mai aproape de suflet.

Crâmpeie de lumină și vibrații venite din inocența și candoarea sufletului de copil cu siguranță transmit și privitorului acea bucurie a vieții fără prejudecăți și constrângeri.

Maia caută, la fel ca orice artist adult care înțelege cum funcționează arta, modalități de exprimare proprie, experimentează, devine subtilă și face trimiteri fine spre discursuri plastice cu sine și cu lumea pe care și-o imaginează”, spune criticul de artă, Roxana Bărbulescu.

Vernisajul are loc începând cu ora 18. Despre artistă și lucrările sale va vorbi criticul de artă Gabriel Kelemen, vicepreședintele Uniunii Artiștilor Plastici Timișoara.

Lucrările stau pe simezele galeriei Pygmalion până în 18 februarie.

Comentarii

comentarii