Acasă Economic Coronavirusul ți-a închis afacerea? Nu-i nimic. AJOFM Timiș vă oferă 75% din...

Coronavirusul ți-a închis afacerea? Nu-i nimic. AJOFM Timiș vă oferă 75% din salariul brut

751
DISTRIBUIȚI

În criza provocată de pandemia de coronavirus, Marcel-Dumitru Miclău, directorul AJOFM Timiș, susține că angajatorii, care sunt direct afectați de măsurile impuse odată cu declanșarea stării de urgență şi au suspendat activitatea în baza deciziilor emise de autoritățile publice competente potrivit legii, vor putea beneficia, din bugetul asigurărilor pentru șomaj, de plata indemnizațiilor acordate salariaților în valoare de 75% din salariile brute acordate, pentru toți angajații lor, dar nu mai mult de 75 % din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020.

Angajatorii afectați indirect, dar ale căror încasări au scăzut cu cel puțin 25% față de primele două luni ale anului și care nu au capacitatea financiară pentru a plăti toți salariații, vor putea beneficia de măsurile prevăzute de OUG 30/2020, respectiv de plata șomajului tehnic din bugetul asigurărilor pentru șomaj, pentru cel mult 75% dintre angajați care au contracte active la data intrării in vigoare a OUG.

Conform OUG 30/2020, solicitările angajatorilor aferente lunii martie pentru perioada în care contractele de muncă ale angajaților au fost suspendate pot  fi depuse în format electronic după data de 01.04.2020, alături de documentele reglementate prin aceasta.

Documentele vor fi transmise obligatoriu online la o adresa unica creată în acest sens: timis@anofm.gov.ro , cu semnătură electronică sau prin scrisoare recomandată la adresa AJOFM Timiş, bdul Republicii nr. 21, Timisoara, cod postal 300158.

Totodată, pentru a veni în sprijinul pieței forței de muncă din județul Timis, AJOFM Timis pune la dispoziția celor interesați un numerele de telefon  valabile în timpul programului de funcționare al agenției: 0735779658, 0256/294231, 0256/294627 precum şi la adresa de email : ajofm@tm.anofm.ro

De asemenea, pe site-ul ANOFM (www.anofm.ro) şi AJOFM Timiş, precum şi pe pagina de facebook a AJOFM Timiş găsiţi informaţii la zi privind aplicarea şomajului tehnic.

”Reluăm îndemnul ca în această perioadă complicată, angajatorii să dea dovadă de responsabilitate socială față de angajați, iar angajații să prezinte înțelegere față de aceștia. Vă asigurăm în continuare de tot sprijinul instituției noastre pentru a trece împreună peste această perioadă. Vă mulțumim!”, a conchis Marcel Miclău.

Comentarii

comentarii