Acasă Actualitate Coșmarul din Calea Șagului continuă cel puțin până luni dimineața

Coșmarul din Calea Șagului continuă cel puțin până luni dimineața

DISTRIBUIȚI

Circulați în mod constant pe Calea Șagului? Nicio speranță la un trafic mai liniștit timp de încă o săptămână. Lucrările sunt atât de… mari, încât vor dura cel puțin până luni dimineața. Aceasta este dorința optimistă a viceprimarului Ruben Lațcău, asta dacă SDM se ține de treabă.

Primăria Timișoara a decis să înlocuiască asfaltul pe porțiunea dintre pasaj și sensul giratoriu, cert este că lucrările au blocat total circulația rutieră în zonă.

”Lucrările care au loc în aceste zile, de întreținere și refacere a întregului covor asfaltic, practic pe întreaga suprafață pe Calea Șagului, au loc de la pasaj, și până la sensul giratoriu de lângă Auchan. Bucata dintre pasaj și strada Ovidiu Cotruș a fost finalizată pe amândouă părțile, am ajuns la stratul final de uzură. Urmează să fie făcute marcajele, iar sectorul dintre Ovidiu Cotruș și sensul giratoriu va fi făcut în această săptămână”, a spus Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei.

El motivează și blocarea traficului din cauza lucrărilor: sunt anumite operațiuni ce nu se pot face noaptea.

”Lucrăm foarte mult pe noapte, lucrăm și pe zi, din păcate. E genul de lucrare care nu permite ca în timpul zilei suprafețele care au fost frezate peste noapte sau unde s-a asfaltat peste noapte să fie circulate. E clar că această gâtuire creează foarte multe nemulțumiri din partea șoferilor, dar este important pentru noi ca acest sector de drum până la Auchan să fie finalizat cât mai repede”, mai spune Lațcău.

Pusă să schimbe covorul asfaltic a fost firma de drumuri care aparține primăriei. Doar că SDM ar putea să facă treabă mai bună spune viceprimarul. El ne spune că a ”setat” obiectiv pentru firma respectivă. Nu e unul optimist și cel așteptat de șoferi: lucrarea să fie gata până luni dimineața…
”Obiectivul pe care l-am setat celor de la SDM, firma municipiului pentru drumuri, este ca până duminică noaptea, adică luni dimineața, acest sector să fie în întregime finalizat la strada de uzură, până la sensul de Auchan. Sunt un pic nemulțumit de ritmul pe care îl văd, cel puțin în timpul zilei. Eu știu că ei au lucrat și în weekend și noaptea, dar când lucrăm pe o astfel de arteră atât de importantă a municipiului, cred că trebuie să avem o prezență maximă în teren și cred că în sensul ăsta mai există spațiu de îmbunătățire. Am avut discuții chiar astăzi, dar și în această săptămână, ieri sau în weekendul care a trecut, cu cei de la SDM să crească ritmul de lucrări. Dânșii au lucrat și duminică, au lucrat și sâmbătă, au lucrat și nopțile, dar din nou, repet, avem nevoie de o intervenție serioasă în această zonă ca să ne asigurăm ca până la sfârșitul acestei săptămâni, adică până duminică noaptea de luni dimineața, să avem finalizat în întregime acest sector, de la baza pasajului și până la sensul de la Auchan și când spun finalizat, mă refer aici la statul de uzură, marcajele probabil vor fi făcute ulterior”, a mai declarat Lațcău.

Comentarii

comentarii