Acasă Politica Cosmin Tabără, ales președinte al PNL Timișoara

Cosmin Tabără, ales președinte al PNL Timișoara

1387
DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, 31 iulie, au avut loc alegerile interne pentru organizația municipală PNL Timișoara. Conform primelor rezultate, Cosmin Tabără este noul președinte al liberalilor timișoreni, după o conferință nu fără scandal, la fel ca prima. Conferința municipală de sâmbătă a fost a doua în care s-a supus la vot președinția și biroul politic al organizației, după cea de pe 3 iulie, anulată de președintele interimar Alin Nica, fiind suspectat faptul că au intrat în Sala Capitol și persoane fără drept de vot. Atunci, Ambruș și susținătorii săi au continuat scrutinul, acesta ieșind „câștigător” după ce au votat aproximativ 300 dintre cei peste 600 de membri care s-au semnat la intrare, restul plecând împreună cu Nica și Tabără.  

Pe 3 iulie, Tabără l-a avut contracandidat pe Raul Ambruș. Între timp, acesta din urmă a fost suspendat, astfel că nu mai puțin de 17 liberali au candidat la a doua încercare. Până la urmă, 15 și-au anunțat retragerea din cursă și și-au oferit suportul fie pentru Tabără, fie pentru Claudiu Chira, unul dintre susținătorii cei mai vocali ai lui Ambruș.

Deși încă nu erau cunoscute cifrele exacte ale scrutinului, Tabără a dat declarații, amintind și momentul nu tocmai plăcut prin care trece partidul. „Sunt oarecum trist pentru ceea ce s-a întâmplat începând din 3 iulie. Îmi doream o altfel de conferință municipală a Partidului Național Liberal. Îmi iubesc toți colegii și îmi doresc ca PNL, în Timișoara, și nu numai, să fie un partid unit, care să reprezinte cetățenii cu succes. Din păcate, sunt momente nefericite, momente de care ne vom aduce aminte atât noi, cât și cetățeni, ani de zile de acum înainte”.

Totuși, Tabără spune că va încerca să îi aducă aproape de el pe colegii care nu ar fi de acord cu rezultatul votului. Acesta a punctat inclusiv faptul că el personal nu a fost atacat, iar plângerile colegilor săi au fost îndreptate spre alte persoane. Președintele ales al PNL Timișoara spune că și el a observat unele probleme în organizarea alegerilor, însă preferă să le discute în privat cu cei din conducerea județeană.

Momentan, Cosmin Tabără nu știe la ce să se aștepte în privința unei viitoare anulări a alegerilor, așa cum încă se pune problema în cazul celor din 3 iulie. Nu cu mult după ce a început evenimentul de sâmbătă, Ludovic Orban, actualul președinte al PNL, a scris, într-o postare pe Facebook, că aceste alegeri ar trebui anulate. De altfel, în septembrie, liberalii din toată țara ar trebui să își aleagă, dintre Orban și Florin Cîțu, viitorul președinte. Alin Nica, cel care l-a susținut și pe Tabără, s-a arătată, până acum, mai degrabă în favoarea prim-ministrului.

Tabără nu a ezitat să vorbească și de imixtiunea Bucureștiului în alegerile municipale pentru Timișoara. „Cei de la București ar trebui să se închidă într-o cameră, să fie ei mai calculați decât suntem noi în teritoriu. Ei sunt liderii. La urma urmei, ei au dat linia acestor alegeri interne, din păcate. Cred cu tărie că Bucureștiul trebuie să învețe să își facă treaba la București și să ne lase pe noi să ne vedem de treabă. (…) Cred că este puțin haos în Partidul Național Liberal, iar aceste alegeri au culminat cu lupte interne care au depășit sfera unor alegeri normale. S-a ajuns prea departe și cred că în politică trebuie să negociezi, să discuții, să dai un mesaj de unitate, chiar dacă există o competiție”, a declarat Tabără.

În privința unei alegeri între Cîțu și Orban, noul președinte al PNL Timișoara nu s-a pronunțat direct. În schimb, a lăsat de înțeles că în trecut i-a fost alături lui Orban mai mult decât i-ar fi acum. Despre părțile negative ale celor doi candidați la șefia partidului, Tabără nu a vrut să spună mai multe.

Componența Biroului Politic Local PNL Timișoara, în urma alegerilor de astăzi, 31 iulie, este următoarea:
𝐏𝐫𝐞𝐬̦𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞: Cosmin Tabără
𝐏𝐫𝐢𝐦-𝐯𝐢𝐜𝐞𝐩𝐫𝐞𝐬̦𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭̦𝐢: Octavian Crețu, Dan Diaconu
𝐕𝐢𝐜𝐞𝐩𝐫𝐞𝐬̦𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭̦𝐢: Alex Chițac, Simion Moșiu, Tănase Neluși, Carmen Popescu, Lorenzo Barabas, Grigore Grigoroiu, Cosmin Hogea, Mihaela Valcovici.
𝐌𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢: Ruxandra Christodorescu, Marius Ursu, Constantin Becea, Alin Bătrîn, Gheorghe Nodiți, Ștefan Sandu, Olimpia Oprea, Vasile Vesa, Anca Mocanu, Mircea Bălăniuc, Eugen Dabîcă, Adrian Ghiran, Bianca Mărănescu, Ciprian Orhei, Dragoș Mureșan.
𝐓𝐫𝐞𝐳𝐨𝐫𝐢𝐞𝐫: Bogdan Burghină.

Comentarii

comentarii