Acasă Actualitate Cosmin Tabără anunță un nou pas spre repornirea Ceasului Floral

Cosmin Tabără anunță un nou pas spre repornirea Ceasului Floral

DISTRIBUIȚI

Viceprimarul Cosmin Tabără anunță că banii necesari pentru achiziționarea unui nou mecanism care va duce la funcționarea Ceasului Floral au fost strânși în cadrul evenimentului “Balul Florilor de Mai”, organizat de Clubul Lions Diamond Timișoara, care a reușit să strângă la un loc mulți oameni care iubesc Timișoara.

”A fost un eveniment al Timișoarei și despre Timișoara, cu principal scop repornirea Ceasulului Floral. Cum se poate face asta în condițiile în care acesta nu funcționează de mai bine de 30 ani? Un proiect mai vechi al administrației, impulsionat mereu de către colegul consilier local PNL Simion Moșiu. Un proiect pe care am încercat să-l pun și eu în valoare, doar că nu a fost posibil atâta timp cât acest lucru nu era văzut ca o prioritate de toți cei din actuala administrație. Era nevoie de un proiect îmbunătățit, de un buget aferent și… de voință. Am tot prelungit autorizația de construcție și am bătut la uși, poate, poate găsim o soluție”, a spus Tabără.

Și s-a găsit soluția acestui eveniment.

”Așa am povestit cu Ramona Olteanu despre acest proiect, iar ea a avut o inițiativă extraordinară. Timișorenii știu ce înseamnă Ceasul Floral în istoria orașului, era un loc de întâlniri când nu existau telefoane mobile, era locul unde turiștii și nu numai își făceau o poză drept amintire, era unul dintre punctele de atracție ale orașului promovat pe vederile mult folosite în acele vremuri. Știa o Românie întreagă despre ceasul pe care îl avem noi la Timișoara. Strângerea de fonduri pentru cumpărarea mecanismului, nu ieftin, la o singură acțiune înseamnă că timișorenii chiar își doresc repornirea ceasului floral și, odată cu el, repornirea Timisoarei.

30 ani de inactivitate a ceasului este mult, dar cu implicare și voință îl putem reda orașului. Mulțumesc celor implicați, participanți și care au contribuit la această acțiune. Meritați totul”, spune Tabără.

Comentarii

comentarii