Acasă Actualitate Cosmin Tabără caută soluții pentru romii scandalagii de pe Loga în Comisia...

Cosmin Tabără caută soluții pentru romii scandalagii de pe Loga în Comisia de Ordine Publică. „Vremea când «unii» dictau prin forță modul de viață al societății trebuie să apună!”

DISTRIBUIȚI

Scandalul de pe C.D. Loga, provocat de vecinii romi la imobilul închiriat de Asociația LOGS pentru a găzdui refugiați ucraineni, duce la întrunirea Comisiei de Disciplină pentru stabilirea unei strategii pentru astfel de situații, anunță marți, 7 iunie, viceprimarul Cosmin Tabără.

„Evenimente care nu fac cinste orașului nostru s-au petrecut în ultimele zile în Timișoara. Din păcate, au reapărut și unele manifestări care nu ar trebui să existe într-o țară europeană, cu atât mai puțin nu le doresc în Timișoara. Mă refer în special la scandalul de pe bd. C.D. Loga, unde voluntarii de la Asociația Logs au fost atacați cu pietre și amenințați de vecinii de etnie romă. Asociația a dorit să amenajeze un centru comunitar destinat tinerilor, copiilor și refugiaților din Ucraina”, spune Tabără despre „eveniment”.

Acesta consideră că „Vremea când «unii» dictau prin forță modul de viață al societății trebuie să apună!”, astfel că a cerut, în primă fază, întrunirea Comisie de Disciplină pentru miercuri dimineață. În cadrul acestei întâlniri ar urma să fie stabilit și strategia administrației locale pentru contracararea unor evenimente asemănătoare.

„Nu voi accepta și nu voi sta pasiv în fața unora care vor să-și impună cu forța propria voință, fără a respecta legea și normele de conviețuire socială. Dacă prin gestul de a «depune» ostentativ o coroană pe gardul unui imobil unde mai locuiește un singur cetățean care nu este de etnie romă, au senzația că ne sperie, se înșală.  În ceea ce privește scandalul de pe bd. Loga, în prima fază, am convocat Comisia de Ordine Publică pentru mâine dimineață, unde vom discuta cu factorii de decizie și acțiune care va fi modul nostru, ca administrație locală, de a acționa. Nu mă voi plânge în fața cetățenilor, ci voi acționa cu tot ceea ce depinde de mine. În Timișoara pot conviețui cu toții, toate etniile, dar respectând normele de conviețuire socială! Vremea când «unii» dictau prin forță modul de viață al societății trebuie să apună!”, încheie acesta”.

Intimidările vecinilor și scandalul provocat ocat de femeia de etnie romă, care a și aruncat cu pietre înspre apartamentul închiriat de Asociația LOGS, i-a făcut pe voluntari să părăsească până la urmă imobilul. La rândul său, primarul Dominic Fritz cerea interes sporit din partea autorităților, declarând că „Este scandalos că încă o dată agresorii au câștig de cauză”.

Până la urmă, marți după-amiază, polițiștii au anunțat că femeia „a fost reținută pentru 24 de ore urmând a fi introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J Timiș”.

Comentarii

comentarii