Acasă Actualitate Cosmin Tabără, observații la incendierea mașinii directorului Piețe SA: ”Păgubită este primăria,...

Cosmin Tabără, observații la incendierea mașinii directorului Piețe SA: ”Păgubită este primăria, iar așa-zisul corp delict îmbibat cu motorină, minune, nu a luat foc”

DISTRIBUIȚI

Atacul ”mafiot” asupra mașinii de serviciu folosită de directorul Piețe SA Timișoara a luat o turnură… politică. În știrile care au împânzit mass media națională, directorul Mirel Pop susține că totul ar avea legătură cu ”un nou regulament de organizare a piețelor pe care vrea să îl impună”, iar primarul Dominic Fritz vorbește despre ”un incident șocant și rușinos”.

Mai mult, Mirel Pop s-a grăbit să acuze presiunile și revoltele împotriva sa organizate de ”persoane cunoscute”. Chiar dacă nu a acceptat să fie filmat spunând la ce persoane face referire, Pop a declarat, conform stirileprotv.ro: „Ce pot să spun este că fostul director care a fost demis și actualul viceprimar Cosmin Tabără au pus presiune continuu pe societate”.

A fost lansată informația că o cârpă îmbibată cu o substanță inflamabilă găsită lângă una dintre roțile mașinii. Militarii de la ISU Timiș, care au intervenit să stingă vâlvătaia, au comunicat că o cauză probabilă a incendiului ar fi „utilizarea unui mijloc de aprindere intenționat”. Ulterior, poliția a transmis că a deschis un „dosar penal pentru distrugere prin incendiere”.

Cum totul a luat-o razna, viceprimarul Cosmin Tabără, a cărui nume a fost vehiculat în caz, a decis să lămurească situația.

”Condamn public orice act de violenţă, fizică sau verbală, cu atât mai mult actele de vandalism sau de ameninţare, precum şi pe făptuitorii lor. La fel cum condamn orice act prin care o persoană încearcă să beneficieze de pe urma unor astfel de evenimente.

Este şi cazul petrecut ieri în Timişoara, cu maşina de serviciu a dlui Mirel Pop, director la SC Pieţe SA. Este al patrulea caz de incendiere a unui autoturism în Timişoara, în ultimii ani, precedentele trei nefiind soluţionate nici până în ziua de azi.

Cu toate acestea, este inadmisibil ca Mirel Pop şi consilierul local Raul Ambruş să arunce nume în spaţiul public, ca potenţiali vinovaţi în acest caz. Printre aceste nume se află, culmea, și al meu!

Da, fiindcă  în mod evident am fost și sunt incomod pentru aceste două persoane, ajunse întâmplător în politica şi administraţia timişoreană.

Da, pentru că am îndrăznit să arăt că SC Pieţe SA nu merge în direcţia bună, că nu există un plan de dezvoltare, că nu există o strategie pentru ceea ce înseamnă pieţele simbol al Timişoarei, Iosefin, Piața 700 şi Badea Cârţan. Am devenit suspect oare fiindcă eu susțin că aceste piețe trebuie modernizate, iar producătorii şi comercianţii să-şi poată desfăşura activitatea în condiţii normale, ca cetăţenii să beneficieze de marfă de calitate, în condiţii de igienă, ca Piaţa de Gros să poată să-şi desfăşoare activitatea corect.

Am cerut transparenţă şi calitate, am cerut onestitate, eliminarea actelor ilegale şi de corupţie, condiţii decente la Piaţa de Flori cu program care să satisfacă comercianţii şi cetăţenii, iar unele lucruri le-am rezolvat prin noul regulament votat de către Consiliul Local, inclusiv de către subsemnatul. Nu cum susţine dl Mirel Pop.

Am greşit oare, dlor Mirel Pop şi Raul Ambruş când am cerut să permiteţi accesul producătorilor de pâine în Piaţa Iosefin la ora 5 dimineaţa, astfel ca pâinea să nu stea în faţa pieţei în lăzi?

Da, m-am întâlnit cu producători agricoli care vând în pieţe, inclusiv în volante, cu comercianţi şi cetăţenii! Vă promit că voi merge pe acelaşi drum, dlor Mirel Pop şi Raul Ambruş, pentru că eu sunt corect! Pentru că eu nu doar declar că iubesc Timişoara, ci încerc să fac ceva pentru ea!

Da, i-am încurajat pe toţi cei care cunosc despre faptele ilicite din cadrul SC Pieţe SA şi nu numai, să le facă publice, să le declare la poliţie!

Unii au făcut-o, altora le-a fost teamă să o facă şi s-au complăcut în situaţie, alţii au renunţat pentru că văd cât de greu se mişcă lucrurile, dar va veni vremea când fiecare va da socoteală pentru ceea ce face.

Revenind la eveniment, dreptatea nu se face prin răzbunare sau ameninţare, ci prin intermediul legii, prin instituţii cu atribuţii în acest sens”, spune Cosmin Tabără.

Tabără a disecat, în calitate de avocat, și nu în calitate de consilier local sau viceprimar, declarațiile directorului Pop:

”Maşina de serviciu este de serviciu şi nu personală, drept urmare sunt convins că nu avea foaia de parcurs completată sau alte acte care să vă dea dreptul să o folosiţi în interes propriu. Așadar mașina de serviciu nu avea ce căuta acolo! Ca să înțelegeți mai bine, eu vin la serviciu cu maşina personală, pe benzina plătită de mine și nu de timișoreni.

Declaraţiile dv. se contrazic cu cele ale ISU, iar dacă spuneţi că aţi găsit ”o cârpă îmbibată cu motorină” sub o maşină incendiată, sfidați, deopotrivă inteligenţa oricui, dar mai ales legile fizicii. Fiindcă cel puțin astăzi, nu a fost descoperit nici un material textil care să reziste unui incendiu.

Este de notorietate că nu sunteți decât un instrument în mâna lui Raul Ambruș. Exact mâna pe care și-a vândut-o USR Timiş cu care el votează orice în Consiliul Local fără a şti ce, primind la schimb putere deplină în conducerea societăţilor. Asta ca să știm despre cine vorbim și cine are de câștigat ca imagine în acest incident!”.

Comentarii

comentarii