Acasă Actualitate Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei, a decis să se implice în mod concret...

Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei, a decis să se implice în mod concret în lupta împotriva consumului de droguri

DISTRIBUIȚI

Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, a decis să se implice în mod concret în lupta împotriva consumului de droguri. De aceea va fi lansată Inițiativa Timișoara de luptă Antidrog.

Avocatul Cosmin Tabără  explicat: “De mai bine de o lună, împreună cu colaboratorii mei, am decis să abordăm frontal problema drogurilor din România. Așa cum se întâmplă de obicei, din păcate, emotivitatea legată de accidentul provocat de un tânăr drogat în localitatea 2 Mai nu a produs nimic consistent. Ci doar vorbe, promisiuni. Așa că am decis să pornesc la drum”.

Înainte de orice, Cosmin Tabără a stat de vorbă cu specialiști, medici, cu psihologi, reprezentanți ai unor ONG-uri, ba chiar cu persoane care au trecut prin iadul dependenței de droguri.

“Din câte am putut constata, e nevoie urgent de o legislație adecvată, de o coagulare a tuturor celor interesați, de la părinți, la copii. Da, de o inițiativă parlamentară și nu mă voi lăsa până când nu voi reuși să conving parlamentarii de Timiș să acționeze împreună, indiferent de partid, pentru modificarea legislației actuale. Sub egida Inițiativei Timișoara de Luptă Antidrog”, atenționează Tabără.

 

Tabără a putut trage câteva concluzii din discuțiile avute cu specialiștii. Anume că orientarea politicii de răspuns a Guvernelor României la fenomenul drogurilor nu a fost influenţată în timp de tendinţele acestuia, de concluziile studiilor, de rezultatele din practica specialiştilor și nici de mesajele ce vin dinspre societatea civilă.

Reacţiile instituţionale nu sunt suficient de rapide şi ineficiente. Elaborarea strategiilor naţionale în domeniu, cât şi elaborarea şi implementarea planurilor de acţiune aferente au rămas doar pe hârtie.

Traficul de droguri și consumul au crescut cu o viteză uluitoare, pătrunzând și în rândul elevilor.

Tabără salută implicarea Alinei Gorghiu, ministrul Justiției, care a înțeles nevoia implicării factorului decident la cel mai înalt nivel, dar ea trebuie susținută de către noi.

“Statul a tratat cu superficialitate acest flagel extrem de dăunător în societatea românească. Pentru că este nevoie de implicare, prevenție concretă si nu doar vorbe.

 Dovadă este lipsa unei armonizări a legislației naționale cu nevoile reale ale celor suferinzi de pe urma drogurilor și lipsa unor centre de dezintoxicare moderne, care să nu facă parte din spitalele de psihiatrie.

O altă greșeală fundamentală a statului român. Practic, legiuitorul consideră consumatorul de droguri un bolnav psihic, în condițiile în care acesta acceptă tratamentul de detoxifiere, iar dacă nu acceptă, consumatorul este lăsat liber, chiar dacă specialiștii îi comunică că are o problemă de dependență de droguri”.

Marți 14 noiembrie, însoțit de către consilierii profesorul Marcel Tolcea și Ilie Sîrbu, Cismin Tabără a dat curs invitației Centrului de Consiliere în Carieră a UPT în colaborare cu Agenția Antidrog, cu participarea doamnelor psiholog Cristina Hălbac și Mariana Iridon și a participat la o întâlnire cu studenții. Este doar începutul! – atenționează viceprimarul Timișoarei.

Comentarii

comentarii