Acasă Actualitate Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei, cere reforma sistemului electoral

Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei, cere reforma sistemului electoral

DISTRIBUIȚI

Avocatul Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei, atenționează că batjocura la adresa celor care au vegheat alegerile trebuie să înceteze și a venit timpul pentru reforma sistemului electoral.

Este strigător la cer ca, în 2024, să vedem oameni leșinând peste sacul cu buletine de vot, în timp ce le păzesc pentru a le preda!

“Da, eu am văzut o asemenea grozăvenie luni dimineața, când am venit la serviciu, iar parcarea din spatele primăriei era plină de oameni sleiți de puteri, odihnindu-se pe jos, pe sacii plini de voturi și procese-verbale.

Am intrat în instituție și cu greu mi-am făcut loc printre ei până să ajung la birou. Asistenta mea a oferit unora apă, cafea, napolitane. Insuficient pentru câți erau și pentru nevoile lor.

Oare de ce, la nivel central, nimeni nu s-a gândit să aloce o sumă minimă pentru apă și mâncare de vreme ce se știa foarte bine că acum predarea va dura mai mult decât de obicei?”, atrage atenția Tabără, care oferă și soluția votului electronic, votul prin corespondență, votul mixt!

De ce, într-o Românie în care calitatea celor care lucrează în IT este apreciată peste tot în lume, nu avem vot electronic?

Tabără a concluzionat: “Fiindcă partidele mari nu vor vot electronic! E și foarte clar asta. De ce? Fiindcă unele partide profită de situație și intervin în procesul electoral. Mai toată lumea știe asta și nu are niciun rost să ne ascundem după degete. Așa că îi îndemn pe toți colegii liberali să le ceară viitorilor noștri reprezentanți în Senat și Camera Deputaților să facă propuneri în acest sens pentru modificarea legii electorale”.

Comentarii

comentarii