Acasă Administraţie Costa del Sol vs ”Deşertul” Libertăţii

Costa del Sol vs ”Deşertul” Libertăţii

2437
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu a plecat în concediu, pe Costa del Sol, în Spania. Plaje, soare, aer proaspăt, Mediterana. Edilul a postat pe Facebook şi un scurt filmuleţ, o belvedere a locului unde este cazat.

Vedem în imagini foarte mulţi palmieri care dau umbră. Umbră pe care şi-o doresc şi timişorenii a fi mult mai abundentă în Piaţa Libertăţii, nou renovată. Înţelegem că este un proiect european făurit arhitectonic de specialiştii fostei administraţii Ciuhandu, care nu mai prevede foarte mulţi copaci pentru a lăsa loc larg manifestărilor culturale de amploare care au loc pe scene în aer liber, dar totuşi, locul este prea arid.

Foarte mulţi timişoreni – care nu regretă mizeria fostei locaţii, cu pădurea de tufărişuri şi copaci peste copaci de toate soiurile, precum într-un bazar oriental – care au fost obligaţi să străbată Piaţa Libertăţii pe zilele caniculare, care vor deveni tot mai dese în viitor, s-au plâns de „sufocare”.

„A fost foarte mare mizeria înainte, este adevărat, dar avem nevoie de mult mai multă umbră. Lipseşte o fântână, pentru că cea de pe strada Alba Iulia nu ne răcoreşte când traversăm piaţa. Şi de arbori cu o coroană mult mai bogată, care să ne asigure umbra necesară. Zilnic trec pe aici de 20 de ani, pe jos, pe traseul casă-serviciu şi retur. Te sufoci, când e caniculă, nu ai niciun scut să traversezi piaţa”, ne-a spus profesoara Maria Ocneanu din Timişoara.

Credem că dacă în Piaţa Libertăţii s-ar monta arbori ornamentali mari, în ghivece uriaşe, mobile, ar fi o soluţie pentru un strop de răcoare mai multă. Ca să nu ajungem să spunem că traversăm Deşertul Libertăţii.

La începutul primului mandat de primar, după o vizită în Spania, Nicolae Robu a venit cu idei de prospeţime: fântâni ornamentale în insulele mari din intersecţii, fântână cu sunet şi lumini pe Bega, monumente ecvestre, lângă care turiştii să-şi poată face poze.

În afară de melodia pe care primarul Timişoarei o va compune negreşit în acest concediu, în faţa azurului Mediteranei, aşteptăm cu emoţie ideile pentru oraş cu care Nicolae Robu va reveni din concediu.

Comentarii

comentarii