Acasă Actualitate COVID-19 în Timiș, pe 20 octombrie: crește rata de infectare, scade numărul...

COVID-19 în Timiș, pe 20 octombrie: crește rata de infectare, scade numărul focarelor. Au fost anunțate alte 147 de cazuri și două decese

DISTRIBUIȚI

Pe 20 octombrie, în Timiș au fost anunțate 147 de cazuri noi de COVID-19, motiv pentru care rata de infectare, calculată ca numărul de cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile, a crescut la 2,12. Luni, aceasta era de 2,03, cu o zi în urmă fiind de 1,99.

Datele oferite de Prefectura Județului Timiș arată că la nivelul județului, în ultimele 24 de ore, au avut loc alte două decese ale pacienților infectați cu SARS-CoV-2 (199, în total), au fost carantinate 261 de persoane, au intrat în izolare alte 66, au fost efectuate 2.495 de teste și au fost finalizate 87 de anchete epidemiologice. Marți, în spitalele de profil din Timiș, mai erau internate 226 de persoane infectate cu coronavirus, 27 la ATI.

Tot prefectura prezintă localitățile unde au fost descoperite noile cazuri: „Timișoara –65, Lugoj – 7, Deta -2, Gătaia -2, Recaș -1, Sânnnicolau Mare -2, Banloc- 3, Becicherecu Mic – 1, Bethausen -2, Cenei 2, Checea -1, Curtea – 2, Dudeștii Noi- 2, Dumbrăvița – 4, Foeni -1, Găvojdia – 1, Ghiroda -12, Giarmata -1, Giroc-7, Jamu Mare – 1, Liebling -1, Moșnița Nouă -3, Nădrag -1,Ortișoara -2, Peciu Nou- 1, Pesac -1, Pișchia – 2, Remetea Mare – 1, Săcălaz – 3, Sânandrei – 4, Șandra -1, Sânmihaiu Român -1, Sânpetru Mare -2, Saravale – 1, Satchinez-1, Tomnatic -1, Topolovățu Mare -1, Uivar -1”.

Direcția de Sănătate Publică Timiș, pe de altă parte, arată că, în ultimele 24 de ore, au fost stinse cinci focare de COVID-19, acum rămânând active 12. Cele cinci sunt cele din cadrul Spitalului de Copii din Timișoara, unităților economice din Ghiroda și Dumbrăvița, firma de construcții din Lugoj și ONG-ului din Timișoara. În rest, în cadrul celor active au fost descoperite doar două noi cazuri, la Centrul de Recuperare și Reabilitarea Neuropsihiatrică din Găvojdia. Situația focarelor active, potrivit DSP Timiș:

„UNITATE ECONOMICĂ SÂNNICOLAU MARE – 86 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere

CENTRUL DE RECUPERARE ȘI REABILITATE NEUROPSIHIATRICĂ TIMIȘOARA – 7 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere

UNITATE ECONOMICĂ TIMIȘOARA – 34 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere

PENITENCIARUL TIMIȘOARA – 77 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere

UNIVERSITATEA DE VEST TIMIȘOARA – 5 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere

CENTRU REZIDENȚIAL PRIVAT PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE BUZIAȘ – 5 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere

SPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ TIMIȘOARA – 19 cazuri confirmate – Focar în supraveghere

SPITALUL DE PSIHIATRIE JEBEL- 19 cazuri confirmate – Focar in supraveghere

SCM TIMIȘOARA – 11 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere

CENTRUL DE RECUPERARE ȘI REABILITATE NEUROPSIHIATRICĂ GĂVOJDIA – 65 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere

CENTRUL DE ÎNGRIJIRE PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE BACOVA – 9 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere

CENTRU PRIVAT ÎNGRIJIRI PALIATIVE TIMIȘOARA – 15 cazuri confirmate- Focar in supraveghere”.

Comentarii

comentarii