Acasă Cultura COVID-ul gonește cultura în online la Timișoara! Spectacolul de dans contemporan ”Je...

COVID-ul gonește cultura în online la Timișoara! Spectacolul de dans contemporan ”Je suis Giselle”, live pe facebook

DISTRIBUIȚI

Spectacolul de dans contemporan ‘Je suis Giselle’ se va difuza sub formă de live streaming, sâmbătă, 2 octombrie, la ora 18:00, pe paginile de facebook: Unfold Motion, FITT Timișoara și SZalt. Detalii la https://fb.me/e/1Ny0VgRKz).

Lavinia Urcan, coregrafa spectacolului ‘Je suis Giselle’, a explicat:

”Sunt absolventă a Facultății de Relații Internaționale și Studii Culturale Europene, din cadrul Universității București, și am un masterat în Managementul Proiectelor în cadrul SNSPA București. În anul 2015 am absolvit Facultatea Arte Performative- Studii de Dans (Coregrafie), din cadrul Universității Middlesex, Londra. În prezent sunt coregraf, director artistic și manager de proiect al companiei de dans Unfold Motion. Continui să ma dezvolt profesional participând la ateliere și rezidențe internaționale de dans contemporan.

Sunt managerul companiei Unfold Motion și președintele asociației cu același nume, coordonatoarea producțiilor de dans din cadrul companiei (atât cele proprii cât și cele comisionate), în calitate de coregraf, profesor de dans și director. Prin proiectele Asociației, dar și cele personale, contribui la dezvoltarea dansului contemporan în Timișoara din anul 2012.

În prezent mă interesează utilizarea improvizației ca instrument pentru a găsi material de mișcare și pentru a o manipula. Personal, improvizația mă atrage pentru ca am senzația că este cea mai bună metodă de a mânui mișcarea. Cred că improvizația este procesul creativ către actul coregrafic; este un mod organic si autentic de a crea mișcare.”.

 

Comentarii

comentarii