Acasă Actualitate COVID19 ucide! SOS tinerii din mediul rural din Timiș!

COVID19 ucide! SOS tinerii din mediul rural din Timiș!

681
DISTRIBUIȚI

Îngrijorați că elevii din mediul rural nu respectă regulile impuse de autorități pentru a se proteja de COVID19, de a sta acasă și de a nu se reuni față în față în centrul satului, mai mulți profesori care predau în școlile din localitățile din Timiș le-au adresat elevilor o scrisoare deschisă și au trimis-o redacției ZIUA de Vest să o publicăm.

Prin mesajul lor, dascălii îi îndeamnă pe tinerii de la sat să se comporte responsabili, acum, până nu este prea târziu, să nu aștepte să lovească în ei și în mediul rural înfricoșătorul COVID19, fiindcă atunci va fi prea târziu pentru ca cineva să se mai apere.  

”Stați acasă, dragi elevi! Aceasta nu e perioada de vacanță. Elevii și studenții au teme, pot citi, pot urmări emisiuni cultural-științifice.

Părinții  trebuie să-i supravegheze. Acum e o mare șansă ca membrii familiei să stea mai mult împreună, așa cum ar trebui să fie tot timpul. Copiii învață de la părinți modelul de respectare a regulilor. Ei imită ceea ce văd. Acum nu e momentul de a învață să fentăm! Pe cine ai putea fenta pe tine sau pe un membru al familiei?

Chiar nu ne pasă?

La sat familia este tradițională. Există oamenii în vârstă care trăiesc alături de copii și împreună cu nepoții. Aceștia, dacă nu rămân acasă și se reunesc în grupuri în sat, vor lua coronavirusul, îl vor aduce acasă și îi vor infecta și pe bunici.

Așa ceva nu trebuie să se întâmple, dar se va întâmpla dacă elevii nu respectă regulile impuse de autorități să rămână acasă și cred că sunt în vacanță.

Dragi elevi, nu, nu sunteți în vacanță. Voi trebuie să faceți școală în continuare, chiar dacă e online sau prin alte mijloace!

Așadar, stați acasă, alături de părinți, frați și bunici!

Pe de altă parte, în mediul rural, e mai greu de respectat igiena, nu e că la oraș. De aceea regulile trebuie respectate prin obligativitate și control. Nu ajunge numai că autoritățile aduc la cunoștință că elevul, cetățeanul în general, trebuie să stea în casă.

În criza provocată de COVID19, îi îndemnăm pe tineri (și este corect) să socializeze online, așa cum încercam să-i determinăm să nu o facă (înainte de epidemie). O situație care s-a răsturnat.

Copiii și tinerii trebuie să conștientizeze că se moare într-un număr foarte mare din cauza coronavirusului, se rămâne cu sechele, nu e o joacă. În Italia în ultimele 24 de ore au murit 627 de oameni. Să nu trecem cu vederea.

Atunci când este necesar, voluntarii de la sat pot fi autoritățile și vecinii pentru a-i ajuta pe cei singuri”, se arată în scrisoarea dascălilor din mediul rural din Timiș.

Comentarii

comentarii