Acasă Actualitate Creșa de pe Bogdăneștilor va fi construită pentru puțin peste un milion...

Creșa de pe Bogdăneștilor va fi construită pentru puțin peste un milion de euro. Ar trebui să fie gata în peste un an și jumătate

DISTRIBUIȚI

Luni, 20 decembrie, reprezentanții Primăriei Municipiului Timișoara anunță încheierea licitației pentru execuția lucrărilor la creșa de pe Calea Bogdăneștilor. A câștigat contractul în valoare de 5,3 milioane de lei, fără TVA, finanțat din fonduri europene, firma Extra Prompt SRL. Termenul de finalizare va fi de 20 de luni de la data emiterii ordinului de începere.

Potrivit reprezentanților primăriei, „Este vorba despre realizarea unei investiții cu destinația de creșă, o construcție nouă, cu parter și un etaj pe o parcelă în suprafață de 3.000 mp. (…) Accesul pietonal/auto principal se va realiza de pe str.Amzei, iar cel secundar de pe str.Ștefan Nădășan”.

Clădirea va avea o suprafață utilă de aproximativ 1.106,21 mp. La parter vor fi patru săli pentru grupe de copii, patru dormitoare, spații tehnice/depozitare, spațiu multifuncțional, cabinet medical, grupuri sanitare. La etaj, vor fi realizate spații administrative, bucătărie, spații tehnice/depozitare, spălătorie, spații pentru socializare. Încălzirea și prepararea apei calde menajere se va realiza cu două centrale termice cu funcționare pe gaz, iar pentru prepararea apei calde menajere se va folosi și un sistem cu panouri solare. Pe parcela de teren se va amenaja și o suprafață verde de 1770 mp.

Reprezentanții municipalității țin să amintească și că Primăria Timișoara construiește cu fonduri europene trei creșe: una în zona de nord – Ion Ionescu de la Brad, unde lucrările au început recent; una pe str. Cocea – în Ciarda Roșie- unde a fost dat ordinul de începere a lucrărilor; și cea de pe Calea Bogdăneştilor, pentru care astăzi a fost semnat contractul de execuție.

Comentarii

comentarii