Acasă Economic Crescătorii de porci și vaci se revoltă: ”Guvernul Cîțu ne-a dat o...

Crescătorii de porci și vaci se revoltă: ”Guvernul Cîțu ne-a dat o palmă dureroasă!”

DISTRIBUIȚI

Crescătorii de porci se revoltă: ”Guvernul Cîțu ne-a dat o palmă dureroasă!. Guvernul nu a plătit ajutorul de Covid pe care îl așteaptă fermierii.

Situația zootehniei este catastrofală, România este dependentă de achizițiile de carne din alte țări, precum Germania, Spania, Polonia, Ungaria, Franța. O parte din această carne mai are puțin până la expirare datorită distanțelor lungi și a aglomerației de la graniță”, atenționează Asociaţia Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din România.

Pesta porcină africană face în continuare ravagii, a închis nu numai ferme și a decimat peste un milion de porci, ci a reușit să și sperie bruma de fermieri care au mai rămas pe baricade. Acest lucru aduce nori negri pentru anul viitor, nu mai avem speranțe.

Statul nu a plătit efectivele ucise din vară și până acum!

”Suntem dezamăgiți de fostul prim-ministru Cîțu, care nu a înțeles nimic din agricultură, care a lăsat răni adânci mai ales în filiera porcului, dar și în alte sectoare. Guvernul Cîțu ne-a dat o palmă dureroasă, neplătind fermierilor ce li se cuvenea.

Nu vedem niciun lucru bun făcut pentru agricultură, pentru zootehnia românească. Guvernul Cîțu doar a distrus! Suntem curioși ce a făcut cu toți banii împrumutați- cândva, va trebui să dea socoteală românilor pentru asta.

Noi fermierii suntem in situația de a pierde și bunurile personale cu care am girat la bănci. Cum este posibil ca din vară și până acum să nu fie plătite animalele ucise, cu ce plătim muncitorii? Domnule Cîțu, ce ați făcut cu banii pentru Covid de la Uniunea Europeană? Ne-am pierdut răbdarea. Pentru că ați promis că ajutați zootehnia românească și de fapt, ați ucis-o”, se arată în protestul semnat de președinta ACEBOP. dr. Mary-Eugenia Pană.

Comentarii

comentarii