Acasă Actualitate Creşte numărul furturilor din autoturisme!

Creşte numărul furturilor din autoturisme!

DISTRIBUIȚI

În primul trimestru al anului în curs, a avut loc deja un omor în plină stradă – faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când nu a fost niciunul. Conform comisarului şef Gheorghe Popescu, şef al Poliţiei Judeţene Timiş, infracţionalitatea stradală continuă să scadă dar cresc uşor furturile din autoturisme.

Mai precis… această creştere este de 2 la sută. Asta deşi furturile din maşini sunt sezoniere în mare parte, după cum o recunosc şi reprezentanţii Jandarmeriei din Timiş. În acest an, dacă privim siguranţa stradală cu toate faptele ei, global a scăzut cu 33 de fapte faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Plăcuţele de înmatriculare au stat mai bine prinse de maşini. Asta pentru că în acest trimestru au fost furate cu 3 mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. De asemenea, a avut loc şi o tentativă de viol… în stradă. Hoţii sunt totuşi atraşi de casetofoanele din maşini – au furat nu mai puţin de 112 în acest prim trimestru al anului.

 

Cei mai mulţi şoferi în stare de ebrietate sunt în zona Lugoj – Făget

Dacă vorbim de siguranţa rutieră, în trei luni ale anului 2011 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2010 scade numărul de morţi, numărul persoanelor rănite, avem o uşoară creştere la accidente. Scade numărul morţilor cu 8 şi a persoanelor rănite grav cu 3. Creşte în schimb constatarea de infracţiuni. Pe zona Lugoj – Făget avem cele mai multe infracţiuni cu şoferi în stare de ebrietate. Pe Timişoara-Cenad cele mai multe infracţiuni au loc atunci când vine vorba de nerespectarea limitei legale de viteză. Per total în acest trimestru au avut loc creşteri în ceea ce priveşte infracţiunile economice şi de natură judiciară.

Comentarii

comentarii