Acasă Politica Crin Antonescu şi-a început mandatul de preşedinte al PNL la Timişoara

Crin Antonescu şi-a început mandatul de preşedinte al PNL la Timişoara

DISTRIBUIȚI

crin_antonescu“Bucureştiul şi toată România sunt datori Timişoarei”, a spus Crin Antonescu, cel care, cel mai probabil, va fi candidatul PNL la Preşedinţia României
Noul preşedinte al PNL la nivel naţional, Crin Antonescu, a făcut, ieri, o vizită în Timişoara. A ales ca prima sa vizită în această funcţie să fie aici. La Timişoara s-a întâlnit cu primarul Gheorghe Ciuhandu, cu oameni de afaceri, cu societatea civilă: “Am venit să-l salut pe domnul primar. Mă leagă o veche prietenie şi politică, şi personală de domnul Ciuhandu”.

Pentru Antonescu, Timişoara e un loc special… “Atunci, în cursul campaniei noastre interne, am spus aici că, dacă voi fi ales preşedinte al partidului, primul loc în care voi veni este Timişoara.

Sunt astăzi aici pentru a aduce un omagiu Timişoarei şi timişorenilor. Toată istoria noastră politică după ‘89 începe şi revine mereu la Timişoara. Valorile şi idealurile Timişoarei din 1989 şi ‘90 sunt valorile noastre.

Nu sunt vorbe mari. Timişorenii şi-au dat viaţa pentru libertate. La Timişoara a existat, începând din 1989, un spirit, nişte idei care ne-au dat speranţă tuturor. Timişoara a ţinut sus un steag care ne-a călăuzit în a face politică.

Ca om politic de la Bucureşti spun foarte clar că Bucureştiul şi toată România sunt datori Timişoarei”, a spus Crin Antonescu, ieri, la Timişoara.

“Proclamaţia de la Timişoara rămâne pentru mine o adevărată constituţie de suflet”
Crin Antonescu ştie situaţia Timişoarei şi Timişului, pe care o ştiu toţi din această parte de ţară – dă mult la buget şi i se întoarce puţin. Oamenii deja s-au obişnuit cu gândul că, deşi contribuie cu sume mari la bugetul statului, primesc mărunţiş.

“Timişoara ne-a dat libertate prin sacrificiu, ne-a dat idei – Proclamaţia de la Timişoara rămâne pentru mine o adevărată constituţie de suflet, Timişoara a dat şi dă bani bugetului României, a primit mereu prea puţin înapoi. Este cazul ca Timişoara să primească, în primul rând, recunoaşterea noastră morală, lecţia timişorenilor să fie mai mult învăţată, din ceea ce dumneavoastră timişorenii aţi realizat să realizăm şi noi”, a spus Antonescu.

“Timişoara şi Timişul au fost mereu cu gradul de contribuţie bugetară cel mai ridicat”

Tot aici se vrea şi descentralizare. Un cuvânt pe care l-au purtat pe buze şi l-au spus mulţi guvernanţi.

Însă, acest cuvânt a rămas, cel puţin până acum, o vorbă în vânt, bună doar pentru o culegere de promisiuni mincinoase. “Descentralizarea trebuie abordată într-o manieră pragmatică, sinceră, într-o manieră care să o transforme în realitate.

Timişoara şi Timişul au fost mereu cu gradul de contribuţie bugetară cel mai ridicat. Este pe locul întâi în calitate de contributor la bugetul României, are unul dintre cele mai ridicate grade de disciplină fiscală. Oamenii din Timiş îşi fac în mod onest datoria de contribuabil şi nu au primit în schimb ceea ce contribuabilul din Europa are dreptul să primească. Nu au primit suficienţi bani”, a mai spus Antonescu.

“În ţară, organizaţia din Timiş să fie aşa cum este firesc – prima organizaţie”

Cel care, cel mai probabil, va fi propunerea PNL pentru a candida la Preşedinţia României, Crin Antonescu, îşi doreşte ca PNL-ul să redevină o forţă în Timişoara.

“Suport greu şi dureros că liberalii în Timişoara nu sunt cea mai puternică forţă politică. Suntem datori faţă de alegătorii noştri din Banat şi Timişoara. Aici, în această parte a ţării, ideile pentru care şi noi am luptat în 1990 şi-au găsit ecou. Aici există aşteptări pentru acest partid.

Noi, la începutul anilor ’90, am fost într-o cruntă minoritate. Tocmai de aceea, pentru noi, Timişoara a însemnat atât de mult. Între Piaţa Universităţii din Bucureşti şi Piaţa Operei s-a construit o axă pe care noi am încercat să o aplicăm cu mai puţin sau mai mult succes.

Colegii mei din Timiş, în care am foarte mare încredere, ştiu că-şi doresc cu ardoare ca, în Timişoara, PNL să redevină primul partid şi, în ţară, organizaţia din Timiş să fie aşa cum este firesc – prima organizaţie”, a spus Antonescu. Noul preşedinte al PNL nu va fi străin de Timişoara, dimpotrivă…

“Ne vom vedea des la Timişoara. Faptul de a începe simbolic acest mandat ca preşedinte al PNL nu e doar un gest de imagine, ci unul de consistenţă”, a spus Crin Antonescu. (Adrian PANDURU)

Comentarii

comentarii