Acasă Eveniment Crin Antonescu: „Voi fi primul preşedinte care n-a fost comunist”

Crin Antonescu: „Voi fi primul preşedinte care n-a fost comunist”

368
DISTRIBUIȚI

altCrin Antonescu, preşedintele PNL şi candidatul liberalilor pentru Preşedinţia României, a fost prezent, miercuri, la Timişoara, pentru un concert electoral susţinut în Piaţa Unirii de către Contact, DJ Project şi Adi Bărar Band. Mii de simpatizanţi PNL şi nu numai au umplut Dom Platz-ul, unde Crin Antonescu le-a transmis: „Vă mulţumesc că sunteţi veniţi aici de bună-voie. Peste câteva zile se împlinesc 20 de ani de la Revoluţia din 1989, pornită de la Timişoara. Suntem la 20 de ani, la un bilanţ şi e datoria noastră, a tuturor, indiferent de opţiunea politică, să ne gândim că e responsabilitatea noastră să dăm un vot pentru soarta ţării. Avem datoria faţă de cei care s-au jertfit în 1989, să trăim liberi, demni şi responsabili”.

{vsig}galerie/concert-pnl1{/vsig}
Antonescu s-a arătat foarte încântat de numeroşii simpatizanţi veniţi benevol în Piaţa Unirii, şi nu aşa cum au fost duşi la mitingurile democrat-liberale şi social-democrate, mânaţi de prefecţi sau primari, conform spuselor lui Antonescu. „Nici cei care au fost la mitingurile lor nu vor vota cu Geoană sau Băsescu, pentru că au fost duşi acolo cu forţa”, a întărit Ludovic Orban spusele lui Antonescu.
„Români, nu fiţi comozi, veniţi alături de noi să ne luăm România înapoi!”
altCrin Antonescu le-a adresat timişorenilor rugămintea de a participa activ la deciderea viitorului României, prin prezenţa la vot: „Români, nu fiţi comozi, veniţi alături de noi să ne luăm România înapoi. Cea mai bună cale să ne apărăm de fraudă este prezenţa masivă la vot a oamenilor care votează din conştiinţă. Fiţi prezenţi la vot în 22 noiembrie şi 6 decembrie, dacă doriţi o altă Românie”. Candidatul care promovează ”România bunului-simţ” s-a prezentat în faţa timişorenilor ca fiind străin de „mocirla politică”: „Nu am dosarul nimănui şi nimeni nu are dosarul meu. Am făcut politică cu crezul meu, cu ideile mele. Nu fac parte din mocirla din politică. Am rămas cu crezurile şi principiile mele”. Candidatul care şi-a început campania electorală la Timişoara, Crin Antonescu, le- a transmis timişorenilor că va lupta pentru transpunerea în viaţa României a Punctului 8 al Proclamaţiei de la Timişoara. Punctul devenit deja istoric poate fi aplicat, consideră Antonescu, dacă românii care votează din conştiinţă se vor prezenta în număr mare la vot.
{vsig}galerie/concert-pnl2{/vsig}<br />
Ciuhandu: ”Voi vota cu Crin Antonescu”
Pe scenă, alături de candidatul liberal pentru preşedinţie s-au aflat deputaţi, senatori, europarlamentari şi primari liberali, dar şi susţinători ţărănişti: primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu şi viceprimarul Adrian Orza. Introdus de preşedintele PNL Timiş, senatorul Nicolae Robu, primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, şi-a exprimat public susţinerea pentru Crin Antonescu: „Eu, Gheorghe Ciuhandu, am să mă duc, duminică, 22 noiembrie şi am să-l votez pe Crin Antonescu pentru funcţia de preşedinte al României. Pentru că doresc un viitor mai bun pentru ţara mea şi pentru oraşul nostru. Votez cu domnul Antonescu pentru că este un om simplu, modest, necompromis, cu un traseu politic decent şi care pledează pentru ceva esenţial: restaurarea bunului-simţ în România. (…) Vi s-a promis acum 5 ani că o să trăiţi mai bine. Mă îndoiesc că e aşa. Am ajuns, după 5 ani, să fim în coada Europei”. Primarul Ciuhandu nu a ezitat să-i adreseze potenţialului viitor preşedinte dorinţa ca acesta să promoveze o autonomie locală reală: „Îi transmit domnului Antonescu dorinţa ca acest oraş să fie tratat cum se cuvine. Să nu fim marginalizaţi, cum am fost, în repetate rânduri, până acum”. Crin Antonescu l-a asigurat pe Ciuhandu că, dacă ajunge preşedinte, Timişoara va fi tratată aşa cum timişorenii şi-ar dori: „Dacă voi deveni preşedinte, voi plăti datoriile ţării faţă de Timişoara”. Candidatul liberal nu a încheiat „Revoluţia bunului-simţ” la Timişoara înainte de a le mulţumi din nou celor prezenţi şi a le transmite „Doamne ajută!”.

Comentarii

comentarii