Acasă Economic Criptomoneda – în dezbatere la Timișoara de către Banca Naţională a României

Criptomoneda – în dezbatere la Timișoara de către Banca Naţională a României

482
DISTRIBUIȚI

Din ciclul colocviile juridice, Banca Naţională a României Timișoara organizează conferinţa de drept bancar Criptomoneda. O perspectivă juridică, în colaborare cu Facultatea de Drept din cadrul Universităţii de Vest din Timișoara Centrul pentru Dreptul Afacerilor.

Deschiderea conferinței va fi făcută la ora 9.30, de Alexandru Păunescu, directorul Direcției Juridice a Băncii Naționale a României, de prof. univ. dr. Lucian Bercea, decanul Facultății de Drept din cadrul UV Timișoara. Alexandru Nicolae Păunescu va susține conferința „Criptomoneda – viitorul sistemului bancar?”, iar conf. univ. dr. Radu Rizoiu prelegerea „Dincolo de bine și rău: Este criptomoneda bun(ă la ceva)?”

Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, prodecanul Facultății de Drept, Universitatea din București, va vorbi despre „Moneda virtuală, o piatră de încercare a clasificării obligațiilor în funcție de obiect”.

De asemenea, prof. univ. dr. Lucian Săuleanu și dr. Răzvan Scafeș, Facultatea de Drept, Universitatea din Craiova, va conferenția despre „Necesitatea implementării unor mecanisme juridice de protecție a consumatorilor utilizatori ai criptomonedelor”. Prezentări ale altor invitați vor avea loc până seara.

 

Comentarii

comentarii