Acasă alegeri locale 2012 Cristian Buşoi: „PNL Timiş protestează faţă de modul cum au fost vandalizate...

Cristian Buşoi: „PNL Timiş protestează faţă de modul cum au fost vandalizate corturile candidatului USL la Primăria Timişoarei – Nicolae Robu”

DISTRIBUIȚI

Biroul Electoral Municipal (BEM) a decis desfiinţarea corturilor PNL din Timişoara, pe motiv că aceste corturi sunt de fapt materiale publicitare de dimensiuni mari. „Benere” – cum scria în hotărâre. Peneliştii spun însă că sunt corturi de campanie unde interacţionează cu electoratul şi au de gând să meargă pe toate căile pentru a contesta această decizie.

Unii dintre cei mai mari contestatari ai acestor corturi sunt cei din Uniunea pentru Timiş (UPT), mai precis PNŢCD. Cei de la UPT au tot contestat faptul că liberalii şi-au amplasat corturile pe domeniul public şi au accentuat faptul că acestea nu sunt corturi, ci reclame mai mari. Uniunea pentru Timiş a făcut trei sesizări la Biroul Electoral Municipal.

 

„PNL Timiş protestează faţă de modul cum au fost vandalizate corturile candidatului USL la Primăria Timişoarei – Nicolae Robu, cel mai probabil noaptea trecută. Toate partidele s-au coalizat împotriva noastră pentru a ne îngreuna campania electorală. PNL Timiş protestează în mod clar împotriva felului în care noaptea trecută pavilioanele de campanie, care erau destinate a fi puncte de informare ale cetăţenilor despre programul nostru electoral, au fost vandalizate prin lipirea unor inscripţii. Am observat, cu oarecare nedumerire, că în apropierea fiecărui cort există câte un poliţist local. Dacă în timpul zilei aceşti poliţişti locali stau şi supraveghează activitatea corturilor de campanie, ne întrebăm de ce nu se ia nici o măsură împotriva vandalizării acestor corturi de către persoane necunoscute, dar pe care noi le bănuim a fi din Uniunea pentru Timiş, PDL sau Poliţia locală”, a declarat europarlamentarul Cristian Buşoi, vicepreşedinte PNL Timiş. Europarlamentarul spune că toate locaţiile unde se află aceste corturi sunt aprobate chiar de către primărie.

„Noi am contestat decizia şi sper ca justiţia să-şi facă datoria”

Liberalii spun că vandalizarea corturilor a început sub diverse forme de acum şase zile. Unele persoane au încercat să pună vopsea albă peste sigla USL. „Eu cred că toate condiţiile legale sunt întrunite. Biroul Electoral Municipal a considerat că poza candidatului ar fi de dimensiuni prea mari. În Bucureşti nu există nici un fel de problemă. Există astfel de amplasamente care nici nu sunt folosite ca şi corturi. Ceea ce nu e cazul în Timişoara, pentru că aţi văzut că în timpul zilei un panou se detaşează şi acolo stau tineri care interacţionează cu electoratul.  Noi am contestat decizia şi sper ca justiţia să-şi facă datoria. Partidele au dreptul să discute cu cetăţenii, să-şi facă campanie electorală. Sunt convins că vom avea câştig de cauză. Vom merge pe toate căile, inclusiv în justiţie dacă e nevoie. Am văzut că toate partidele s-au coalizat împotriva noastră în Biroul Electoral Municipal. Ne aşteptam ca toată lumea să fie împotriva noastră. Cred însă că ar trebui să rămână un spirit de fair-play, invidia şi frustrarea sper să nu se transforme într-un spirit care încalcă o liberatate pe care ne-am câştigat-o cu greu”, a mai declarat Cristian Buşoi.

Comentarii

comentarii