Acasă Politica Cristian Moș, președinte USR Timiș: „Cerem de urgență o ședință a Coaliției...

Cristian Moș, președinte USR Timiș: „Cerem de urgență o ședință a Coaliției pentru a discuta retragerea sprijinului politic pentru premierul Cîțu”

1674
DISTRIBUIȚI

În cursul dimineții de miercuri, premierul Florin Cîțu a anunțat că a înaintat spre președintele Klaus Iohannis ordinul de demitere a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Declarațiile lui Cîțu au primit răspuns în după-amiază aceleiași zile, în principal la nivel central, din partea președintelui USR, Dan Barna, dar a avut ecouri și în teritoriu. Chiar înainte de declarațiile de presă ale lui Barna, primarul Timișoarei, Dominic Fritz caracteriza decizia primului-ministru drept „imatură”. La câteva ore distanță, și Cristian Moș, președintele USR Timiș și copreședinte USR PLUS Timiș, a avut o reacție.

Dacă Fritz l-a apărat pe Voiculescu, apreciind că „nimeni nu poate să repare în trei luni, 30 de ani de nepăsare și de căpușare a sistemului de sănătate”, Moș a trecut, în aceeași notă cu Barna, la atacuri la adresa premierului. „Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS pentru rămânerea în funcția de prim-ministru”, spune președintele USR Timiș. Acesta cere organizarea unei ședințe în cadrul coaliției de guvernare unde să fie discutată această poziție. Cu puțin timp în urmă, Dan Barna dădea și un termen pentru aceasta: „azi (miercuri – n.r.) sau cel târziu mâine (joi – n.r.)”.

Mesajul complet transmis de Cristian Moș într-un comunicat de presă al USR Timiș:

„Responsabilitatea noastră este față de români – înainte de orice.

Dar din acest moment Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS pentru rămânerea în funcția de prim-ministru.

Demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, este o decizie unilaterală și imatură a premierului Florin Cîțu care pune sub semnul întrebării capacitatea domniei sale de a conduce un guvern.

Domnul Cîțu a luat o decizie în mod unilateral ceea ce este împotriva spiritului în care am format această coaliție de guvernare.

În urma votului dat de români, am decis să lucrăm în echipă pentru a reforma România și până astăzi deciziile au fost luate în comun.

Încă din prima zi a mandatului, Vlad Voiculescu a început un proces de reforme pentru realizarea cărora s-a angajat întreaga coaliție, inclusiv domnul Cîțu atunci când a primit invitația de a-și asuma rolul pe care încă îl deține.

Florin Cîțu l-a demis unilateral pe Vlad Voiculescu fără nici o evaluare, făcând jocul celor care frânează de trei luni de zile reformele din programul de guvernare pe care l-am agreat și votat împreună.

Alianța USR PLUS își dorește să rămână într-o Coaliție de guvernare care își asumă până la capăt reformele decise împreună.

Cerem de urgență o ședință a Coaliției pentru a discuta retragerea sprijinului politic pentru premierul Cîțu”.

Comentarii

comentarii