Acasă Politica Cristian Moș, președintele USR Timiș, vrea să atragă finanțări prin programul Horizon...

Cristian Moș, președintele USR Timiș, vrea să atragă finanțări prin programul Horizon 2020, de 80 de miliarde de euro

650
DISTRIBUIȚI

Cristian Moș, președintele USR Timiș, își propune să atragă finanțări în Timișoara, prin programul Horizon 2020. Primul pas pe care acesta încearcă să îl facă este identificarea și soluționarea unor eventuale blocaje în punerea în aplicare a celui mai amplu proiect de cercetare și inovare al Uniunii Europene.

Horizon 2020 are ca scop susținerea mai multor inovații capitale, descoperiri și premiere mondiale, aducând ideile din laboratoare pe piaţă, pentru a asigura capacitatea Europei de a produce ştiinţă şi tehnologie de clasă mondială, care să stimuleze creşterea economică.

„Vorbim despre un fond de finanţare de 80 de miliarde de euro, pe durata a 7 ani (2014-2020), pe lângă investițiile private și investițiile publice naționale pe care această finanţare le va atrage”, explică Moș.

Aceste fonduri sunt date echipelor de colaborare public-privat. Ideea președintelui USR Timiș este formarea unui consorțiu universitate-administrație locală sau judeţeană- una sau mai multe companii private. „Înseamnă că putem aduce investiții uriaşe în Timișoara, chiar în mâinile studenților noștri. Iar aceste investiții ne pot resuscita mediul academic și pot genera posibilități incredibile de investiții pentru companiile noastre”, mai transmite acesta.

În viziunea lui Cristian Moș, e nevoie de mai multă implicare din partea autorităților. El promite că se va întâlni cu mai mulți profesioniști în domeniul cercetării, din Timiș. „Vreau să aflu dacă blocajele sunt într-adevăr instituționale și ce ar trebui să facem pentru a scăpa de ele”, a încheiat acesta.

Comentarii

comentarii