Acasă Actualitate Criza COVID19 a aruncat în criză de sânge și spitalele din Timișoara....

Criza COVID19 a aruncat în criză de sânge și spitalele din Timișoara. Veniți de donați sânge!

2696
DISTRIBUIȚI

Centrul de Transfuzie Sanguină din Timișoara face apel către cetățeni să vină să doneze sânge, fiindcă o dată cu apariția crizei coronavirusului COVID19 donatorii sunt tot mai puțini, iar spitalele au nevoie mare de substanța esențială a vieții: sângele.

”Stresul pacienților din spitale care depind de transfuzia de sânge este similar stresului pe care fiecare dintre noi îl resimțim în legătură cu virusul COVID. Nevoia de sânge este permanentă, iar donarea de sânge este singura șansă pentru cazurile grave, copii și adulți, care au nevoie de sânge pentru a supraviețui“, este mesajul CTS Timișoara.

Pentru ca o donație să fie sigură în afara oricărui pericol de infectare cu COVID19, toți cei care se prezintă la sediul unității sunt termometrizați (donatori și angajați), se pun la dispoziție dispensere cu dezinfectant pentru mâini și se dezinfectează suprafețele, (banchete, pavimente,) din oră în oră, iar fotoliile de donare se dezinfectează după fiecare donator.

Nu sunt admiși la donare cei care au febră sau alte simptome, sunt contacți cu persoane diagnosticate cu COVID-19, precum și cei care au călătorit în Europa, China sau Iran.Pe de altă parte, pot dona toate persoanele sănătoase. De menționat este faptul că virusul Covid-19 nu se transmite prin sângele recoltat. “Așadar, dacă sunteți sănătoși, sângele pe care îl donați este sigur.

Persoanele care doresc să doneze sânge trebuie să știe că se pot programa și online, folosind aplicația Donorium www.donorium.ro.

Comentarii

comentarii