Acasă Actualitate Crosul Regalității, la USV Regele Mihai I Timișoara

Crosul Regalității, la USV Regele Mihai I Timișoara

DISTRIBUIȚI

În data de 10 mai, în cadrul campusului Universității de Științele Vieții USV Regele Mihai I al României Timișoara, se va organizează ,,Crosul Regalității, ediția a VI-a”, cu ocazia celebrării Zilei Regalității 2023.

În cadrul evenimentului se vor desfășura următoarele activități: 1. Cros, Campionat Beachvolley (elevi liceu). 2. Campionat fotbal (elevi liceu). 

Data de 10 mai este zi de sărbătoare naţională de 80 de ani. “Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credinţă, fără memorie”, spunea Majestatea Sa Regele Mihai al României!

Amintim că aceasta zi a fost ziua naţională a României timp de 8 decenii şi ziua Dinastiei de Hohenzollern. Ea a rămas prilej de sărbătoare pentru Casa Regală şi pentru toţi susţinătorii monarhiei. Legea privind instituirea acestei sărbători este o recunoaştere a faptului că ea face parte neîndoielnic din destinul României.

La evenimente vor participa tineri de toate vârstele, liceeni şi studenţi, alături de cadrele didactice din universitate și de la licee.

În 30 iulie 1945, Regele Mihai I al României promulga Legea 617 privind înfiinţarea Facultăţii de Agronomie, în cadrul Politehnicii din Timişoara.

După aproape 70 de ani, în 30 mai 2013, în prezenţa ASR Principele Radu, a oficialităţilor şi a membrilor comunităţii academice, a avut loc loc ceremonia privind modificarea denumirii instituţiei academice în USV Regele Mihai I al României din Timișoara.

Comentarii

comentarii