Acasă Actualitate Cu binecuvântarea ÎPSS Ioan, 125 de elevi foarte buni la învățătură, premiați...

Cu binecuvântarea ÎPSS Ioan, 125 de elevi foarte buni la învățătură, premiați de biserică, în Timișoara

316
DISTRIBUIȚI

Cu prilejul hramului bisericii parohiale „Sf. Ap. Petru și Pavel” din Timișoara, în cadrul strânsei colaborări dintre Școala gimnazială nr. 7  – Sfânta Maria și biserică, 125 de elevi, cu rezultate foarte bune la învățătură și purtare, au fost apreciați și felicitați în fața comunității, marți.

Festivitatea de premiere s-a desfășurat în curtea bisericii, la altarul de vară, îndată după încheierea Sfintei Liturghii.

Dincolo de aceste provocări inerente ale noilor metode de predare – învățare, școala a reușit, totuși, să ofere continuitate și să transmită cu eficiență informația, chiar dacă interacțiunea, emoția și socializarea s-au mutat în mediul online, după cum a subliniat preotul paroh, care, totodată, a transmis și grija, aprecierea și prețuirea părintelui mitropolit Ioan al Banatului pentru toți elevii și dascălii lor, Ierarhul apreciind  modul în care, pe lângă greutățile personale legate de cotidian, cei in cauză au reușit să se adapteze la o tehnică digitală ce le-a permis, pe mai departe, stabilitatea și coerența actului educațional.

Într-o emoție firească, în aplauze și chiar lacrimi de bucurie, părintele protopop Cristian Păiș, protopopul Oficiului protopopesc Timișoara II, prezent la hramul bisericii, dimpreună cu preotul dr. Sorin Lungoci, responsabilul biroului parohial de catehizare, au împărțit diplome, cărți și sume de bani, premianților, dar și profesorilor.

La eveniment, din partea conducerii școlii, a luat parte prof. Loredana Palfalvi, director adjunct, colectivul de cadre didactice de la disciplina Religie, diriginții elevilor premiați, care au apreciat prin vocea doamnei director adjunct implicarea activă a bisericii în activități de formare și valorizare a performanțelor școlare.

Această premiere se desfășoară încă din anul școlar 2015-2016, rod al activităților educaționale formale și extracurriculare multiple pe care parohia le-a desfășurat în parteneriat cu școala, obiectivul fiind formarea intelectual-morală  a elevilor, într-un context social-educațional aflat într-o permanentă schimbare.

 

Comentarii

comentarii