Acasă Actualitate Cu binecuvântarea ÎPSS Ioan – casă nouă pentru șase copii, în Orțișoara...

Cu binecuvântarea ÎPSS Ioan – casă nouă pentru șase copii, în Orțișoara Timiș

DISTRIBUIȚI

Cu binecuvântarea ÎPSS Ioan, mitropolitul Banatului, Parohia Ortodoxă Română Timișoara Iosefin și Fundația parohială „Preot Ioan Olariu”, sprijinite de preoții slujitori și de credincioși, au început, în urmă cu aproape șase luni, lucrările de construire a unei case pentru o familie nevoiașă din satul Cornești, comuna Orțișoara, formată din opt persoane: doi părinți și șase copii.

Slujba de sfințire a locului și de punere a pietrei de temelie pentru această construcție a fost săvârșită la data de 24 iulie 2019, în prezent casa fiind ridicată la roșu, lucrările de finisare, de înzestrare cu instalații electrice și termice de la parter fiind finalizate, în timp ce la mansardă lucrările sunt în plină desfășurare.

Slujba de binecuvântare a casei noi a fost oficiată, duminică, 26 ianuarie 2020, de pr. Ionel Popescu, parohul bisericii din Iosefin, împreună cu preoții slujitori ai acestei parohii, cu părintele consilier Timotei Anișorac de la Centrul eparhial, care a coordonat lucrările din punct de vedere tehnic și preotul paroh Ștefan Șișu din Cornești, în prezența Părintelui Mitropolit Ioan al Banatului.

După ceremonia de binecuvântare, Înaltpreasfinția Sa a adresat un cuvânt duhovnicesc membrilor familiei care se mută în casă nouă, prin care i-a îndemnat să-și trăiască viața în duhul credinței noastre drept-măritoare, să se implice în viața parohiei din Cornești, să dea mărturie de cât bine le-a făcut lor Domnul și să-I mulțumească lui Dumnezeu și tuturor binefăcătorilor pentru darul minunat pe care l-au primit.

Părintele Mitropolit Ioan a subliniat, de asemenea, că această casă este darul lui Dumnezeu pentru familia care a lăsat să vină pe lume șase copii și nu i-a abandonat, ci i-a crescut și educat cu dragoste, cu responsabilitate și cu jertfă. Așadar, casa nouă de care se bucură acum este darul copiilor pentru părinții lor.

În continuare, Chiriarhul l-a îndemnat pe primarul comunei Orțișoara ca, împreună cu consilierii locali să identifice posibilitatea legală de a repartiza parcele de teren și altor familii nevoiașe, pentru construirea de locuințe, la edificarea cărora va contribui și Centrul eparhial. Înaltpreasfinția Sa a evidențiat și faptul că în țara noastră sunt în jur de 3200 de primării.

„Credeți că ar fi imposibil să se construiască în fiecare comunitate măcar o casă modestă cu două camere? Într-un mandat de primar, de patru ani, în țara aceasta s-ar putea face peste 12.000 de case. Încet, încet, am scoate mulți oameni din sărăcie”, a precizat Părintele Mitropolit Ioan.

ÎPSS Ioan a oferit, de asemenea, și icoana Maicii Domului cu Pruncul, familiei Ana și Viorel Man, spre a fi așezată la loc de cinste în casa nou construită și a reiterat că la temelia casei sunt așezate și rugăciunile mitropolitului Vasile Lazarescu, care s-a născut în acest sat și a fost botezat în biserica de pe deal. 

La final, ÎPSS a mulțumit preoților slujitori, consilierilor parohiali, credincioșilor Parohiei Timișoara-Iosefin, membrilor Fundației „Preot Ioan Olariu”, credincioaselor din Societatea Femeilor Creștin Ortodoxe, și tuturor donatorilor, care cu bani sau cu materiale, au contribuit la edificarea casei familiale din Cornești,  localitatea natală a mitropolitului Vasile Lazarescu. 

Parohia Timișoara-Iosefin și Fundația „Preot Ioan Olariu” vor continua lucrările care mai sunt de efectuat și vor ajuta familia cu rechizite, încălțăminte, îmbrăcăminte și alimente, așa încât copiii să poată continua școala și să se bucure de un trai decent, împreună cu părinții lor -a informat Mitropolia Banatului Timișoara.

Comentarii

comentarii