Mâncarea bună merge cu un vin pe măsură. Probabil că există zeci sau poate mii de feluri de vin, unele dintre ele potrivite cu diferite preparate culinare. Dacă îți place vinul roșul sau vrei să servești o cină deosebită, rândurile următoare te pot inspira pentru că vei găsi câteva recomandări care sigur îți vor fi pe plac.
Ce poți mânca la cină cu un vin roșu
Friptură de porc
Calitățile unui vin roșu pot fi evidențiate de o mâncare excepțională. Friptura de porc, gătită la cuptor se potrivește cu un pahar de vin roșu la cină. Preparatul din carne de porc ar trebui să fie bine asezonat și gătit la temperatură optimă. Desigur, din farfurie nu ar trebui să lipsească legumele. Poți servi friptură din carne de porc cu legume la tigaie așa cum sunt morcovii, broccoli și chiar varza de Bruxelles. Cât despre vin, nu uita să îl scoți din frigider înainte de a servi cina.
Friptură de vită
Vinul roșu merge la fix cu o friptură de vită bine gătită. Rețeta este destul de simplă, însă dacă vrei că friptura să nu fie seacă, ar fi recomandat să aibă un sos cremos. Din compoziția sosului nu ar trebui să lipsească vinul roșu. Iar ceea ce rămâne din vinul roșul ales pentru gătit poate fi servit la cină.
Este important să alegi un vin pe măsură și care să se potrivească bine cu carnea de vită, cunoscută pentru modul de preparare ușor ridicat ca grad de dificultate. Iar dacă a sosit momentul să gătești acea friptură grozavă de vită, nu uita să te aprovizionezi cu vin de pe Altex.ro și alege după preferințe și recomandări.
Friptură de miel
O altă combinație deosebită pentru cină este friptura de miel servită cu un pahar de vin roșu. Preparatul presupune un pic de efort pentru că friptura de miel necesită mai mult de o oră pentru a fi gătită corect. De altfel, acestei fripturi nu ar trebui să îi lipsească garnitura, așa cum sunt cartofii noi tăvăliți prin unt în tigaie. Important aici este să nu uiți regula combinațiilor, respectiv vinul roșu care se potrivește cu carnea roșie.
Preparate picante
Aromele și gusturile picante se regăsesc în diverse preparate culinare internaționale, așa cum sunt cele asiatice. Și în acest caz merge un vin roșu deosebit, de preferat dulce sau demidulce pentru a tăia din puterea condimentelor picante.
Fripturile simple din carne roșie se pot garnisi cu orezul picant, unde curry face parte din rețetă. Mai mult decât atât, vinul roșu ales pentru astfel de preparate nu ar trebui servit foarte rece, ci de preferință, cu câteva grade mai jos decât temperatura camerei.
Coaste de porc
Așa cum precizam ceva mai sus în articol, carnea roșie se potrivește la fix cu vinul roșu. Însă carnea de porc nu se rezumă doar la mușchi și ceafă la cuptor sau grătar. Poți prepara coaste de porc pentru cină și servi un pahar de vin roșu de tip Cabernet. Acest vin aromat nu doar că încântă papilele gustative, însă se combină perfect cu coastele de porc tăvălite prin ierburi aromate și ulei de măsline.
Așadar, dacă ți s-a făcut poftă de un vin roșu, nu îți mai rămâne decât asociezi corect preparatele preferate la cină cu această licoare. Poți ține cont de regulile de mai sus pentru a te bucura de savoarea și gustul unui vin roșu de calitate.
Sursa foto: Shutetrstock.com